Πώληση στρατιωτικού υλικού αξίας 2 δις δολαρίων πρότεινε στην Αίγυπτο η Ρωσία

Να εκμεταλλευτεί το κενό των ΗΠΑ προσπαθεί η Μόσχα
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 15:15
UPD:15:17
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ (φωτογραφία), μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, επισκέφθηκαν την Αίγυπτο την Πέμπτη, επιδιώκοντας επικερδή για τη Μόσχα συμβόλαια με την στηριζόμενη από τις ένοπλες δυνάμεις κυβέρνηση της Αιγύπτου.

A- A A+

Η Ρωσία προσφέρθηκε να πωλήσει στην Αίγυπτο σύγχρονα ελικόπτερα και συστήματα αεράμυνας με μια συμφωνία - σταθμό, η οποία - στο βαθμό που θα πραγματοποιηθεί -  θα είναι ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα επανεγκαινιάσει, στο βαθμό που θα πραγματοποιηθεί, μια μεγάλης κλιμακας στρατιωτική συνεργασία μετά από δεκαετίες, ανέφερε ρώσος αξιωματούχος την Παρασκευή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, επισκέφθηκαν την Αίγυπτο την Πέμπτη, επιδιώκοντας επικερδή για τη Μόσχα συμβόλαια με την στηριζόμενη από τις ένοπλες δυνάμεις κυβέρνηση της Αιγύπτου, η οποία προέκυψε μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο κ. Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι στο τραπέζι τέθηκε το ζήτημα της στρατιωτικής συνεργασίας, ειδικότερα μεταξύ του κ. Σόιγκου και του αιγύπτιου ομόλογού του, στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες πληροφορίες, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

EURONEWS

Ο Μιχαήλ Ζαβάλι, ωστόσο, ηγετικό στέλεχος της υπηρεσίας εξαγωγών όπλων της Ρωσίας Rosoboronexport, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία επιθυμεί να πωλήσει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στην Αίγυπτο.

«Πλέον προσφέρουμε στην Αίγυπτο σύγχρονα ελικόπτερα, εξοπλισμό αεράμυνας, καθώς και τον εκσυγχρονισμό παλαιότερου εξοπλισμού», σημείωσε ο κ. Ζαβάλι στο πρακτορείο RIA Novosti.

«Ο λόγος πλέον βρίσκεται στους εταίρους μας», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή