Τζέντα - Τρεις ένοπλοι νεκροί, δύο συνελήφθησαν

Όπως ανακοίνωσε επισήμως το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2004 14:59
UPD:15:13
A- A A+

Τρεις από τους ενόπλους που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου της Τζέντα, σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και δύο άλλοι τραυματίστηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στης Σαουδικής Αραβίας.

«Τρεις από τους ενόπλους σκοτώθηκαν και δύο άλλοι συνελήφθησαν αφού τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Spa.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η επίθεση των ενόπλων εκδηλώθηκε στις 10:00(τοπική ώρα). Όπως είπε, οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν εκρηκτικά στην είσοδο του προξενείου και στη συνέχεια εισήλθαν στον περίβολό του. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν και λίγο αργότερα η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο.

Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις σαουδάραβες αστυνομικοί, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν δύο υπάλληλοι του προξενείου, οι οποίοι δεν ήταν Αμερικανοί. Όπως επιβεβαίωσε η αμερικανική πρεσβεία στην πόλη και αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον, όλοι οι αμερικανοί εργαζόμενοι στο προξενείο είναι καλά στην υγεία τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή