ΚΚΕ: Η ενημέρωση θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια των «συγκροτηματαρχών»

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2004 17:40
A- A A+

«Το κυβερνητικό νομοσχέδιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/12/06/986461.htm επιχειρεί να βάλει στο χώρο της λεγόμενης διαπλοκής μια τάξη, που αφορά την πλουτοκρατία και τις διαδικασίες του ανταγωνισμού ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιασθεί ως φερέγγυα και αξιόπιστη, αλλά και να ενισχύσει τη θέση της στην επιχειρούμενη αναδιανομή της «πίτας», παζαρεύοντας από καλύτερες θέσεις την στάση ορισμένων μεγάλων συγκροτημάτων ΜΜΕ έναντί της.

Η έντεχνη και πολύμορφη καλλιέργεια εντυπώσεων, ότι η θεσμοθέτηση ορισμένων αυστηρότερων κανόνων διασφαλίζει το δικαίωμα της ενημέρωσης απέχει πολύ από την αλήθεια.

Ο σοβαρός και κρίσιμος κρίκος της ενημέρωσης θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια των «συγκροτηματαρχών», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πληροφόρηση του λαού και τη μαζική χειραγώγηση των συνειδήσεων.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει, ότι το βασικό και στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα του λαού στην ουσιαστική ενημέρωση, δεν συμβιβάζεται με την εμπορευματοποίησή της και, πολύ περισσότερο, με την κατοχή τηλεοπτικών συχνοτήτων και σταθμών από ιδιώτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς