Αλβανία: Δημοψήφισμα για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ζητεί η αντιπολίτευση

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 19:53
UPD:20:03
EPA/ARMANDO BABANI

Μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος διέκοψαν νωρίτερα τις εργασίες της αλβανικής Βουλής, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας επί αλβανικού εδάφους.

A- A A+

Η αλβανική αντιπολίτευση χαρακτήρισε απαράδεκτη την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας επί αλβανικού εδάφους και ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο αλβανικός λαός για το θέμα την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Μετά τη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, ο αρχηγός του, Λουλζίμ Μπάσα, ανακοίνωσε τη θέση της αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε ότι θα καταθέσει επερώτηση στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα τις επόμενες μέρες. 

«Το Δημοκρατικό Κόμμα υπέβαλε σήμερα το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα των χημικών όπλων. Σε ένα θέμα τόσο ζωτικής σημασίας πρέπει να αποφασίσουν οι Αλβανοί και με την ψήφο τους να καθορίσουν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους», δήλωσε ο κ. Μπάσα. 

«Θεωρώ απαράδεκτη την καταστροφή των χημικών όπλων στην Αλβανία. Δεν έχουμε διστάσει ποτέ και δεν θα διστάσουμε να αγωνιζόμαστε για το μέλλον και την ασφάλεια των παιδιών μας, θα το κάνουμε τώρα και πάντοτε», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της αλβανικής Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε τον διάδοχο του, Έντι Ράμα, ότι «προσφέρθηκε  οικειοθελώς στη Νέα Υόρκη για να καταστρέψει τα συριακά χημικά όπλα στην Αλβανία». 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή