Ε.Ε.: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση της Τιμοσένκο

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 00:16
UPD:00:37
REUTERS/GLEB GARANICH

Φωτογραφία της Τιμοσένκο είναι τοποθετημένη σε σκηνή που έχουν στήσει οι υποστηρικτές της στο κέντρο του Κιέβου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη φυλάκισή της.

A- A A+

Συνεχίζονται οι προσπάθειες μεταξύ τη Ε.Ε  προκειμένου  να επιτευχθεί μια συμβιβαστική λύση με την κυβέρνηση της Ουκρανίας όσον αφορά στην τύχη της φυλακισμένης πολιτικού της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη μια αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να επισκεφθεί την Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ιρλανδός πολιτικός Πατ Κοξ και ο Πολωνός πρόεδρος Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι έχουν μεταβεί επανειλημμένα στο Κίεβο για να συζητήσουν σχετικά με την υπόθεση της Τιμοσένκο.

EURONEWS

Ορισμένες κυβερνήσεις της Ε.Ε. θέλουν η Τιμοσένκο να αφεθεί ελεύθερη πριν από την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής το διήμερο της 28ης και της 29ης Νοεμβρίου.

EURONEWS (ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ)

«Σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε στο Κίεβο την επόμενη εβδομάδα και να μείνουμε εκεί όσο είναι απαραίτητο, να συναντηθούμε με όσους ανθρώπους είναι χρειάζεται έτσι ώστε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία», είπε ο Κοξ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή