ΗΠΑ: Τρομοκρατικές οργανώσεις οι νιγηριανές Μπόκο Χαράμ και Ανσάρου

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 17:44
UPD:17:52
EPA/STR

Οι νιγηριανές οργανώσεις Μπόκο Χαράμ και Ανσάρου είναι υπεύθυνες για χιλιάδες θανάτους στη βορειοανατολική και κεντρική Νιγηρία, αναφέρεται στη δήλωση της αμερικανικής Προεδρίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων εξωτερικού αποφάσισαν να εντάξουν τις νιγηριανές οργανώσεις Μπόκο Χαράμ και Ανσάρου οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Λευκός Οίκος.

Οι συγκεκριμένες οργανώσεις είναι υπεύθυνες για χιλιάδες θανάτους στη βορειοανατολική και κεντρική Νιγηρία, μεταξύ άλλων με επιθέσεις σε εκκλησίες και ισλαμικά τεμένη, αλλά και με βομβιστική επίθεση σε κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στην Αμπούτζα, το 2011, αναφέρεται στη δήλωση της αμερικανικής Προεδρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Αποκλείοντας τις συγκεκριμένες τρομοκρατικές οργανώσεις από αμερικανικά οικονομικά ιδρύματα και επιτρέποντας σε τράπεζες να παγώνουν λογαριασμούς τους στις ΗΠΑ, η κίνησή μας δείχνει την υποστήριξή μας στη μάχη της Νιγηρίας ενάντια στην τρομοκρατία και στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει ζητήματα ασφαλείας στο βορρά της», δήλωσε η Λίζα Μονάκο, κορυφαία σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ειδική σε θέματα αντιτρομοκρατίας.

Η κ. Μονάκο κάλεσε επίσης τη Νιγηρία να συνδυάσει τον αντιτρομοκρατικό αγώνα με δημιουργία οικονομικών ευκαιριών, αλλά και με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή