Συνάντηση Μπαλκενέντε - Καραμανλή

Δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για το περιεχόμενο του β΄ προσχεδίου συμπερασμάτων του Ευρ. Συμβουλίου
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2004 13:52
UPD:13:53

A- A A+

Το δεύτερο προσχέδιο συμπερασμάτων της ολλανδικής προεδρίας για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 17 Δεκεμβρίου, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον προεδρεύοντα της Ε.Ε., πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, στο μέγαρο Μαξίμου.

Το β’ προσχέδιο έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Αθήνας καθώς γίνεται λόγος για διμερείς (συνοριακές) διαφορές Ελλάδος – Τουρκίας, ενώ η κυβέρνηση δια του υφυπουργού Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη τονίζει πως το μόνο θέμα που υφίσταται και αναγνωρίζεται, είναι αυτό της υφαλοκρηπίδας.

Το σχέδιο στο οποίο σημειωτέον δεν υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, έχει προκαλέσει και την απογοήτευση της Κυπριακής Δημοκρατίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/12/07/986843.htm , καθώς σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το περιεχόμενο του είναι επηρεασμένο από τις πιέσεις υπέρ της Αγκυρας που ασκεί η αμερικανική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής υπέβαλε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης θα συναντηθεί αύριο στις Βρυξέλλες με τον αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή