ΙΑΕΑ: Καμία αλλαγή στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα επί Ρουχανί

Δηλώσεις του Γιουκίγια Αμάνο
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 16:04
UPD:16:11
EPA/GEORG HOCHMUTH

Ο Γιουκίγια Αμάνο, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, τόνισε στο Reuters ότι η Τεχεράνη συνεχίζει την πιο ευαίσθητη εκ των πυρηνικών της δραστηριοτήτων, τον εμπλουτισμό ουρανίου, σε σχάσιμη συγκέντρωση ύψους 20% (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Δεν έχει υπάρξει «ριζική αλλαγή» σε ό,τι αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα τους τελευταίους τρεις μήνες, σημείωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την ατομική ενέργεια, IAEA.

Η δήλωση αναφέρεται συγκεκριμένα στην περίοδο η οποία έχει μεσολαβήσει από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων στην Τεχεράνη από τον Χασάν Ρουχανί.

Ο Γιουκίγια Αμάνο, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, τόνισε στο Reuters ότι η Τεχεράνη συνεχίζει την πιο ευαίσθητη εκ των πυρηνικών της δραστηριοτήτων, τον εμπλουτισμό ουρανίου, σε σχάσιμη συγκέντρωση ύψους 20%.

EURONEWS (ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ)

Ο κ. Αμάνο υπογράμμισε επίσης ότι το Ιράν έχει να κάνει «πολλά ακόμη» για να ολοκληρώσει τον ερευνητικό αντιδραστήρα στο Αράκ.

Ο συγκεκριμένος αντιδραστήρας προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη Δύση καθώς θεωρείται ότι μπορεί να παραγάγει υλικό για πυρηνικά όπλα, όταν αρχίσει να λειτουργεί.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα έχει απολύτως ειρηνικούς σκοπούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή