Κωνσταντίνος Καμάρας: νέο «ανδρικό» μυθιστόρημα

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 16:01
UPD:16:01

Μετά την επιτυχία των βιβλίων του «Οιδίπους σέντερ μπακ» (Ωκεανίδα, 2003) και «Πάρε το μηδέν» (Ωκεανίδα, 2008), ο Κωνσταντίνος Καμάρας επανέρχεται, αυτή τη φορά με ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα.

A- A A+

Οι εκδόσεις Ωκεανίδα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Καμάρα, με τίτλο «Όλη η αλήθεια με ένα κλικ», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη (πλατεία Κολωνακίου 20). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Τάκης Θεοδωρόπουλος, συγγραφέας, Ξένια Κουναλάκη, δημοσιογράφος, Ντένης Ηλιάδης, σκηνοθέτης και Θανάσης Αλευράς, ηθοποιός.

Μετά την επιτυχία των βιβλίων του «Οιδίπους σέντερ μπακ» (Ωκεανίδα, 2003) και «Πάρε το μηδέν» (Ωκεανίδα, 2008), ο Κωνσταντίνος Καμάρας επανέρχεται, αυτή τη φορά με ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα. Πρόκειται για μια απόλυτα αρσενική ιστορία, με ιδιαίτερη πλοκή, βασισμένη στην σχέση δύο φίλων στην Ελλάδα του 2013. Παρακολουθούμε την παράξενη αντίστροφη πορεία τους, την άνοδο και την πτώση, μέσα από σημαδιακά γεγονότα και έντονα πάθη: γέννα και κηδεία, γάμος και διαζύγιο, προαγωγή και απόλυση, ουίσκυ και μαριχουάνα, έρωτας και πορνογραφία.

Το εξώφυλλο του βιβλίου.

Το μαύρο χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός λειτουργούν σωτήρια, παρουσιάζοντάς μας τον σύγχρονο άντρα μέσα από τα μικρά και μεγάλα του ψέματα. Η περίληψη του βιβλίου έχει ως εξής: «Η παράξενη, αντίστροφη πορεία δύο αδελφικών φίλων με έντονες εμμονές, πάθη και εξαρτήσεις στη σημερινή Ελλάδα, όπου δεν έχει μείνει πια τίποτα όρθιο. Τίποτα; Ίσως υπάρχει κάτι ακόμα - μια δυνατή, ατσαλένια φιλία : Το μόνο ουσιαστικό σημείο αναφοράς για τον Πέτρο και το Στέφανο, η μόνη γιατρειά της αρσενικής αγωνίας, η μόνη ακλόνητη αλήθεια απέναντι  στα αναρίθμητα μικρά και μεγάλα ψέματα που το αντρικό φύλο λέει καθημερινά. Πρωτίστως στον εαυτό του».

Ο Κωνσταντίνος Καμάρας γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Ωκεανίδα κυκλοφορούν επίσης τα έργα του «Οιδίπους σέντερ μπακ» και «Πάρε το μηδέν».

Πληροφορίες
«Όλη η αλήθεια με ένα κλικ» του Κωνσταντίνου Καμάρα, εκδόσεις Ωκεανίδα. Παρουσίαση του βιβλίου στις 16 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη (πλατεία Κολωνακίου 20).

 

Προτεινόμενα για εσάς