Μ. Γιαννάκου: Εκβιαστική για την Κύπρο η δήλωση Ερντογάν

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 15:53
UPD:15:56
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Πρόκειται μια εκβιαστική δήλωση, για εκβιασμό προς την Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψιν πως η Ε.Ε. αναμένει κάποιες κινήσεις και σε ό,τι αφορά στην επίλυση του Κυπριακού» δήλωσε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου σε συνέντευξή της στον Alpha 989.

A- A A+

Εκβιαστική για την Κύπρο χαρακτήρισε τη δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει Κύπρος» η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου.

«Πρόκειται μια εκβιαστική δήλωση, για εκβιασμό προς την Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψιν πως η Ε.Ε. αναμένει κάποιες κινήσεις και σε ό,τι αφορά στην επίλυση του Κυπριακού» δήλωσε η κ. Γιαννάκου σε συνέντευξή της στον Alpha 989 και πρόσθεσε ότι «έχει δηλωθεί σαφώς πως Κύπρος σημαίνει Κυπριακή Δημοκρατία κι είναι η μοναδική που αναγνωρίζεται από την Ε.Ε.».

Η κ. Γιαννάκου απέδωσε τις επίμαχες δηλώσεις στην εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει μια εσωτερικότητα η δήλωση, αφού (ο τούρκος πρωθυπουργός) δεν είναι πια τόσο ισχυρός όπως στο παρελθόν».

Στο θέμα των προετοιμασιών του διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων ανέφερε ότι «όπως σωστά έχει πει ο Νίκος Αναστασιάδης, αυτός ο διάλογος πρέπει να περιγράφει επί χάρτου τι θα περιλαμβάνει, αλλιώς δεν έχει νόημα». 

Υπενθύμισε τέλος ότι η Κύπρος και η Ελλάδα άφησαν να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε, χωρίς ποτέ να δημιουργήσουν πρόβλημα στη γείτονα χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή