Δ. Αθηναίων: Να διαψεύσει το ΥΠΕΣ τα περί απολύσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα περί απολύσεων και διαθεσιμότητας
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 15:48
UPD:16:21
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Να διαψεύσει το υπουργείο Εσωτερικών διαρροές στα ΜΜΕ περί απολύσεων και διαθεσιμότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση ζητεί ο Δήμος Αθηναίων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να τις διαψεύσει, αν δεν πρόκειται για τακτική σκόπιμης διοχέτευσης πληροφοριών.

«Αν τα δημοσιεύματα απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, τότε πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, αφού φαίνεται να εκπονούνται, εν κρυπτώ, σχέδια “ξαφνικού θανάτου” των δήμων ή υπηρεσιών τους, που σήμερα αποτελούν τον μοναδικό άξονα συνοχής για την κοινωνία, καλύπτοντας την παντελή ανυπαρξία του κεντρικού κράτους. Με 60% λιγότερους κρατικούς πόρους» αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές, ενώ ήδη η «άκριτη κατάργηση» των υπηρεσιών της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων δημιουργεί «τεράστια προβλήματα».  

«Οι μεταρρυθμίσεις, η εξυγίανση και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα, απαιτούν, πρώτα απ’ όλα, σοβαρότητα» καταλήγει ο Δήμος Αθηναίων.     

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή