Απάντηση Θ.Ρουσόπουλου σε Γ. Παπανδρέου για «βασικό μέτοχο»

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2004 21:02
A- A A+

«Αντί γενικόλογων αφορισμών, ο κύριος Παπανδρέου ας κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ασφαλώς και είναι ριζικά. Αν όμως ο κ. Παπανδρέου διαφωνεί, ας μας εξηγήσει ποια μέτρα θα έκρινε ο ίδιος ως αποτελεσματικά και εμείς θα τα συζητήσουμε. Υποτίθεται, άλλωστε, έχει μελετήσει το θέμα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ν/σ για το βασικό μέτοχο.

Μετά τη συνεδρίαση των Συντονιστών της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ερωτηθείς δήλωσε «Η θέση η δικιά μας είναι σαφής. Οχι μόνο στηρίζουμε την υπόθεση της διαφάνειας, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η διαφάνεια για το χτύπημα της διαφθοράς. Εμείς στηρίζουμε κάθε αποτελεσματικό μέτρο κατά αυτού του φαινομένου.

Δεν έχουμε βέβαια πάρει τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, αλλά από τις πρώτες ενδείξεις, φοβάμαι, ότι φαίνεται αδύναμη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ριζικά αυτό το φαινόμενο. Οχι μόνο φαίνεται αδύναμη, αλλά αξιολογούμε ότι και την υπόθεση αυτή την περιπλέκει, δημιουργεί μια σύγχυση, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, που τελικά θα αποτελέσουν πηγή μεγαλύτερης αδιαφάνειας.

Πάντως όπως σας είπα, την τελική μας αξιολόγηση θα την έχουμε όταν δούμε και τις λεπτομέρειες».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή