RS: Πριμ στους κατηγορούμενους από το ΔΠΔ για να παραδοθούν

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2004 21:41
A- A A+

Η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας (RS, σερβική οντότητα της Βοσνίας) κάλεσε σήμερα τους κατηγορούμενους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) να παραδοθούν και τους υποσχέθηκε μεγάλη οικονομική στήριξη με αντάλλαγμα την παράδοσή τους πριν από το τέλος της χρονιάς.

Η κυβέρνηση επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι προσφέρει ποσό 25.000 ευρώ σε «όποιον εγκληματία πολέμου θα ξεκινήσει έως τις 9 του μήνα, διαπραγματεύσεις για την παράδοσή του πριν από το τέλος του 2004. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε επίσης να δίνει κάθε μήνα σε κάθε κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου και στην οικογένειά του 690 ευρώ.

Οι οικογένειες θα έχουν επίσης κατ' έτος δωρεάν τέσσερα αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής στη Χάγη, ενώ τα έξοδα της φοίτησης των παιδιών τους θα καλύπτονται από την κυβέρνηση.

Και ο σέρβος πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Σέρβων της Βοσνίας, Ντράγκαν Τσάβιτς, στη Μπάνια Λούκα, απηύθυνε έκκληση στους κατηγορούμενους απο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ (ΔΠΔ) για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, που διαφεύγουν, να παραδοθούν για να δικαστούν, τονίζοντας ότι τα εγκλήματα με τα οποία βαρύνονται δεν υπόκεινται πλέον σε νομική παραγραφή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή