ΥΕΘΑ: Διάψευση των ισχυρισμών Γκουριώτη

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2004 12:25
UPD:12:35
A- A A+

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διέψευσε με ανακοίνωσή του τους ισχυρισμούς του πρώην διευθυντή Ενημέρωσης του υπουργείου Τάσου Γκουριώτη, ότι ο γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Γιώργος Ζορμπάς, συνέστησε στον υπουργό Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και τον ίδιο στη Μόσχα, τον επιχειρηματία και συνομιλητή της ρωσικής πλευράς με το ΥΕΘΑ για τα TOR-M1, κ. Μπαρτζώκα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχει ως εξής:«Τα αναφερόμενα σε χθεσινές δηλώσεις του πρώην Διευθυντού Ενημερώσεως του ΥΕΘΑ, περί του ότι ο γενικός γραμματέας του ΥΕΘΑ κ. Ζορμπάς συνέστησε στον υπουργό και στον ίδιο, τον επιχειρηματία κ. Μπαρτζώκα, είναι ψευδή».

Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Γκουριώτης επισήμανε ότι τον κ. Μπαρτζώκα τον γνώρισε στο ίδιο και τον υπουργό ο κ. Ζορμπάς, ενώ αναφέρει επίσης ότι ο κ. Μπαρτζώκας που είναι κρατικός υπάλληλος της ρωσικής κυβέρνησης και επίσημος συνομιλητής των Ρώσων με την ελληνική πλευρά, συνόδευε τον κ. Ζορμπά καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρωσία το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του ο κ. Ζορμπά κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής διέψευσε κατηγορηματικά τα παραπάνω, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω προσωπική σχέση με τον κ. Μπαρτζώκα. Μου τον γνώρισε ο κ. Γκουριώτης στη δεξίωση που έγινε στη ρωσική πρεσβεία τον περασμένο Μάιο με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου υφυπουργού Αμυνας κ. Δημήτριεφ».

Ωστόσο, ο κ. Γκουριώτης επανήλθε λέγοντας ότι μια μέρα πριν τη δεξίωση ο κ. Μπαρτζώκας επισκέφθηκε τον κ. Ζορμπά στο ΥΕΘΑ.

Σήμερα εν τω μεταξύ, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, η κατάθεση του γενικού γραμματέα Εξοπλισμών, Γιώργου Ζορμπά στην Εξεταστική της Βουλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή