Πυρά Θ. Παφίλη προς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 14:28
UPD:18:08
902portal

Η ομιλία του Θ. Παφίλη

A- A A+

«Καταψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας με δικό μας σκεπτικό», τόνισε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του καταψηφίζει και την πολιτική της κυβέρνησης και την πολιτική του ευρωμονόδρομου.

Ο Θ. Παφίλης επεσήμανε ότι η αντιπαράθεση ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί «ψεύτικα διλήμματα που στο παρελθόν βοήθησαν το ΠΑΣΟΚ να εξουδετερώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου», που είχε ως αποτέλεσμα «να κυριαρχήσει ο «ρεαλισμός» του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η υποταγή του λαού».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προτείνει «να επιστρέψουμε στην καπιταλιστική Ευρώπη και να γίνει και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο - δηλαδή υποταγή και ενσωμάτωση του λαϊκού κινήματος». Υποστήριξε δε ότι ο Αλ. Τσίπρας στις ΗΠΑ εκφώνησε ένα λόγο «ύμνο στην Αμερική», επειδή επεσήμανε ότι υπάρχουν ομοσπονδιακοί θεσμοί κοινωνικής ασφάλισης που απουσιάζουν από την Ευρώπη.

«Μετά την περιπλάνησή του στη Βραζιλία και αλλού, βρήκε την απάντηση στο ερώτημα, σε ποια χώρα θέλει να μοιάσει η Ελλάδα: στις ΗΠΑ. Συγχαρητήρια», είπε ο Θ. Παφίλης.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή