Σομαλία: Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου

Φόβοι για βαρύ απολογισμό σε θύματα
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 19:34
UPD:09/11/2013 00:54
REUTERS/FEISAL OMAR

Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ εκδιώχθηκε από την πόλη πριν από δύο χρόνια, ωστόσο πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις αυτοκτονίας εντός του αστικού ιστού (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίσθηκαν στη Σομαλία, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείου του Μογκαντίσου.

Πρόκειται για δύο εκρήξεις, όπως έγινε γνωστό, η πρώτη  έκρηξη έγινε μέσα στο ξενοδοχείου Maka στη σομαλική πρωτεύουσα και λίγο αργότερα ακολούθησε ακόμη μια έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου ακριβώς έξω από το χώρο.

Πηγή των αρχών ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι αστυνομικοί, καθώς και 15 τραυματίες.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη λεωφόρο Maka Mukaramah του Μογκαντίσου, ο οποίος συνδέει το προεδρικό μέγαρο με το αεροδρόμιο της πόλης και θεωρείται από τους πλέον φρουρούμενους της σομαλικής πρωτεύουσας.

Η έκρηξη σημειώθηκε, σύμφωνα με τον τοπικό ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου λίγο πριν τις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδος (8 μ.μ. τοπική ώρα).

Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ εκδιώχθηκε από την πόλη πριν από δύο χρόνια, ωστόσο πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις αυτοκτονίας εντός του αστικού ιστού.

Ο πρωθυπουργός της Σομαλίας Άμπντι Φαράχ Σίρντον καταδίκασε την Παρασκευή την επίθεση π και απέστειλε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς «τις οικογένειες και τους φίλους όλων των αθώων θυμάτων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρεται ότι «δεν θα επιτρέψουμε αυτές οι άνανδρες πράξεις της τρομοκρατίας να εκτροχιάσουν την πρόοδο που σημειώθηκε στο Μογκαντίσου και στη Σομαλία».

Σύμφωνα με την πρωθυπουργική ανακοίνωση «ο λαός της Σομαλίας και η κυβέρνησης της χώρας θα σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο για να νικήσουμε αυτούς τους δολοφόνους. Οι τρομοκράτες δεν θα μας νικήσουν, αλλά μας κάνουν πιο δυνατούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή