Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 18:43
UPD:18:57
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν αποφασίσει συνέχιση της απεργίας τους, αλλά και νέα συνεδρίασή τους τη Δευτέρα προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

A- A A+

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το θέμα της διαθεσιμότητας πάνω από δύο μήνες, μετά από προσφυγή του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην οποία ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Ωστόσο, επειδή το δικαστήριο δεν έκρινε ότι είναι και καταχρηστική, οι απεργοί έχουν τη δυνατότητα να εξαγγείλουν και νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν μάρτυρες και από τις δύο πλευρές.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι υποστήριξαν ότι «η κινητοποίησή τους αφορά το κρίσιμο θέμα της διαθεσιμότητας, με την οποία πλήττονται δεκάδες εργαζόμενοι των δύο Ιδρυμάτων, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ».

Από την πλευρά τους οι αιτούντες έθεσαν θέμα δημοσίου συμφέροντος «εξαιτίας της απώλειας του εξαμήνου, αλλά και εξαιτίας της οικονομικής ζημίας που απειλείται στις σχολές με αντίστοιχη ζημία σε ερευνητικά προγράμματα».

Νωρίτερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν αποφασίσει συνέχιση της απεργίας τους, αλλά και νέα συνεδρίασή τους τη Δευτέρα προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή