Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο δράστης της επίθεσης στη δικαστική υπάλληλο

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 16:34
UPD:16:42
FOSPHOTOS/ANGELIKI PANAGIOTOU

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο δράστης δεν δικαιολόγησε κατά την εξέτασή του την παρουσία του στις εγκαταστάσεις των δικαστηρίων.

A- A A+

Παλιός γνώριμος των αρχών είναι ο Ιρανός που μαχαίρωσε το πρωί τη δικαστική υπάλληλο στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ο δράστης, 37 ετών, είχε συλληφθεί στο παρελθόν κατ' επανάλαψη για κατοχή και χρήση ηρωίνης. Στις 20 Οκτωβρίου αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους από τις δικαστικές φυλακές Χίου, όπου εξέτιε ποινή 15 μηνών για υποθέσεις ναρκωτικών.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2008 είχε επίσης αποφυλακιστεί από τις φυλακές, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για ληστεία, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο δράστης δεν δικαιολόγησε κατά την εξέτασή του την παρουσία του στις εγκαταστάσεις των δικαστηρίων, ούτε το κίνητρο της επίθεσης σε βάρος της υπαλλήλου. Η γενικότερη ψυχική του κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ασταθής.

Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή