Μεταναστευτικό και κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Μπολντρίνι

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 15:48
UPD:15:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο γραφείο του στην Βουλή με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας Λάουρα Μπολντρίνι, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

A- A A+

Το μεταναστευτικό πρόβλημα, η συνεργασία μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού νότου και η κρίση που βιώνουν Ελλάδα και Ιταλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, Λάουρα Μπολντρίνι, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το κυρίαρχο θέμα το οποίο συζητήθηκε το οποίο συζητήθηκε ήταν η αντιμετώπιση της τραγωδίας που έλαβε χώρα στη Λαμπεντούζα, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί κόλαφο για ολόκληρη την Ε.Ε, καθώς χιλιάδες ανθρώπινες ζωές χάνονται εξαιτίας της απουσίας μιας συνεκτικής μεταναστευτικής πολιτικής και της απουσίας επίδειξης αλληλεγγύης από τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά προς εκείνες του νότου.

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στην Ελλάδα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αναφορά στις πρωτοβουλίες που οφείλει να πάρει η Ελλάδα σε μία ευρύτερη συμμαχία των χωρών που δοκιμάζονται «όχι μόνο από την ευρωπαϊκή κρίση, αλλά και την ανάλγητη απουσία μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε.».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά και από τη θέση του αντιπροέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή