Β. Οικονόμου: Λόγω πανσπερμίας θέσεων ο Αλ. Τσίπρας κατέφυγε στην πρόταση μομφής

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 15:00
UPD:15:00
Η ΑΥΓΗ
A- A A+

«Η πανσπερμία των θέσεων και απόψεων» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να καταφύγει στην πρόταση δυσπιστίας, εκτίμησε ο Εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου κατά την παρέμβασή του στην συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή.

«Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στη Βουλή και στις πολιτικές εξελίξεις», τόνισε δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι την Κυριακή θα ψηφίσει «παρών» στην πρόταση μομφής κατά την κυβέρνησης.

«Σε τι καλούμαστε να πούμε «ναι» ή «όχι»; Να πω «ναι» στην πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την λέει ο Γ. Δραγασάκης; Είναι ίδια αυτή με αυτά που λένε άλλοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Ν. Βούτσης εξέφρασε ένα λόγο πιο πολεμικό, είναι στα πρόθυρα να του να πάρει τα όπλα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «χρειάζεται νέα διαπραγμάτευση: Ποιος θα την κάνει; Ακούσαμε ότι θέλει να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από εκλογές. Η κυβέρνηση που υπάρχει τώρα μπορεί; Όχι. Τα δύο κόμματα είναι πολιτικά και κοινοβουλευτικά μία αδύναμη πλειοψηφία για να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση. Οι γραμμές άμυνας πάνε διαρκώς πίσω. Δεν θα ήταν καλύτερα να αφήσουμε να αποκαλυφθεί για να υπάρξει πρόταση μομφής;».

«Η κυβέρνηση λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόταση. Η κυβέρνηση έχει πρόταση. Ποια είναι; Η ιδιωτικοποίηση των πάντων; Μόλις έφυγε ο Φ. Κουβέλης από την κυβέρνηση, η πρώτη ανακοίνωση της κυβέρνησης ήταν ότι θα πουληθούν και τα δίκτυα ύδρευσης. Μόλις έφυγε ο βραχνάς που λέγεται Κουβέλης» είπε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, προτείνοντας «δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, προοδευτικές, με κοινωνικό χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις» στους θεσμούς, την οικονομία, τις κοινωνικές σχέσεις και το κράτος, κινητικότητα, όχι απολύσεις.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή