Ευελπίδων: Mαχαίρωσαν γραμματέα ανακρίτριας

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 11:19
UPD:14:45
EUROKINISSI/EUROKINISSI

Ο αλλοδαπός συνελήφθη επί τόπου από τους αστυνομικούς που παρενέβησαν μόλις άκουσαν τις φωνές της γραμματέως και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνεται.

A- A A+

Αιματηρό περιστατικό συνέβη στο κτήριο 10 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου στεγάζονται τα ανακριτικά γραφεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν από τις 11 αλλοδαπός ιρανικής καταγωγής μαχαίρωσε πισώπλατα δύο φορές γραμματέα της 28ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο δράστης, ο οποίος φέρεται πως ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών, τραυμάτισε συγκεκριμένα με διπλό χτύπημα στην πλάτη και στον αυχένα τη δικαστική υπάλληλο, ενώ τα κίνητρα της ενέργειάς του παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη επί τόπου από τους αστυνομικούς, που παρενέβησαν μόλις άκουσαν τις φωνές της γραμματέως, και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνεται.

Ο δράστης μαχαίρωσε πισώπλατα δύο φορές τη γραμματέα της 28ης τακτικής ανακρίτριας

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

Κινητοποιήσεις από τους δικαστικούς υπαλλήλους

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) η οποία αποφάσε τρίωρη διακοπή συνεδριάσεων και εργασιών στα δικαστήρια όλης της χώρας τη Δευτέρα από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας και συγκεντρώσεις σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν συμβολικές ολιγόλεπτες καταλήψεις των εισόδων των δικαστικών κτηρίων πριν την έναρξη των συνεδριάσεων.

Σήμερα διεκόπησαν για δύο ώρες οι συνεδριάσεις στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο της Ευελπίδων. 

Η ΟΔΥΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στην τραυματία δικαστικό υπάλληλο και έθεσε στους αρμοδίους το θέμα ασφάλειας και  φύλαξης των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας, για λογαριασμό όλων των εργαζομένων στο χώρο της δικαιοσύνης αλλά και των πολιτών. 

newsroom naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή