Ευρωλίγκα: Ήττα για Παναθηναϊκό από Λοκομοτίβ Κούμπαν

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 23:25
UPD:23:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Στη φάση ο παίκτης του Παναθηναϊκού Ρόκο- Λένι Ούκιτς (Δ) με την μπάλα ενώ προσπαθεί να τον κόψει ο παίκτης της Λοκομοτίβ Marcus Williams (Α).

A- A A+

Ένα τρίποντο του Σιμόν στην εκπνοή της αναμέτρησης έδωσε τη νίκη με 72-69 στη Λοκομοτίβ Κούμπαν επί του Παναθηναϊκού, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Ρεθύμνου λόγω της τιμωρίας του ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» γνώρισαν τη δεύτερη ήττα στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας, με τους Ρώσους να τους προσπερνούν πια στην κατάταξη.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν χάρηκε τη νίκη στη 200ή συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα, αν και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που με τρίποντο φάνηκε ότι θα στείλει τον αγώνα στην παράταση, ισοφαρίζοντας σε 69-69 έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, μόνο που ο Σίμον είχε αντίθετη άποψη, ευστοχώντας στην πρώτη «τρίποντη» προσπάθεια μετά τις πέντε άστοχες που είχαν προηγηθεί.

Ο Τζέιμς Γκιστ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στον Παναθηναϊκό και με 18 πόντους σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα, ενώ από την Κούμπαν πρώτος σκόρερ ήταν Σίμας Γιασάιτις με 14 πόντους και 4/6 τρίποντα.

Η Λοκομοτίβ εκμεταλλεύτηκε το άσχημο ποσοστό ευστοχίας του αντιπάλου της και τα πολλά λάθη, που σε συνδυασμό με την καλή αμυντική λειτουργία της έδωσαν ένα σταθερό προβάδισμα σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο 33΄ οι Ρώσοι περνούσαν με 45-57, αλλά το ξέσπασμα του Διαμαντίδη έφερε ένα σερί 10-0, που επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να μειώσει στο 35΄ σε 55-57.

EUROLEAGUE BASKETBALL

Οι φιλοξενούμενοι ξαναξέφυγαν στο σκορ (58-65), αλλά οι προσπάθειες του Γκιστ έφεραν τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με 66-65, 58΄΄ πριν από τη λήξη. Το λάθος του Λάσμε, ο οποίος αστόχησε σε λέι απ, και το φάουλ του Ματσιούλις στον Γιασάιτς έφερε τη ρωσική ομάδα στο +3 (66-69) στα 13΄΄ πριν το φινάλε, ο Διαμαντίδης «απάντησε» ισοφαρίζοντας και ο αγώνας κρίθηκε με τον τρόπο που προαναφέρθηκε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις