ΕΡΤ: Δελτίο ειδήσεων από το πεζοδρόμιο

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 22:16
UPD:08/11/2013 06:07
EUROKINISSI/EUROKINISSI

Στη συγκέντρωση λειτουργεί αυτοσχέδιο στούντιο  όπου και μεταδόθηκε το δελτίο ειδήσεων των 21:00 και εξακολουθεί να μεταδίδει τα γεγονότα όπως εξελίσσονται μπροστά από την πύλη του Ραδιομεγάρου.

A- A A+

Με αυτοσχέδιο στούντιο έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή και ζωντανή μετάδοση του δελτίου ειδήσεων των 21:00 και όλων των εξελίξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε από το απόγευμα της Πέμπτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής επέμβασης στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.  Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε Πάτρα και Ηράκλειο. Την Παρασκευή συνεδριάζει η ΠΟΣΠΕΡΤ προκειμένου να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεών της.

Η κεντρική πύλη του κτηρίου παραμένει κλειστή και εξακολουθεί να είναι φρουρούμενη από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Στη συγκέντρωση λειτούργησε αυτοσχέδιο στούντιο  όπου και μεταδόθηκε το δελτίο ειδήσεων των 21:00

Το δελτίο μεταδόθηκε μέσω της σελίδας της ΕΤ3 στο site των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ.

Στην συγκέντρωση χαιρετισμούς απηύθυναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, πολλά εργατικά σωματεία και εκπρόσωποι από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους και τονίζοντας ότι δεν θα περάσει η κίνηση της κυβέρνησης.

EURONEWS

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης το κόμμα του, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής επεσήμανε πως το ΚΚΕ καλεί συνδικάτα και μαζικούς φορείς να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα.

LEFTGRVIDEOS

Η δήλωση του Δ. Στρατούλη.

Επίσης όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή το απόγευμα (18.30) στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για συντονισμό του αγώνα τους.

EUROKINISSI
Διαμαρτυρίες και στην Πάτρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σωματείων, εργαζόμενοι, φοιτητές κ.α. Όλοι οι ομιλητές, κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών τους, καταδίκασαν την επέμβαση της Αστυνομίας και εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις κυβερνητικές αποφάσεις.

EURONEWS

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στη συνέχεια απευθύνθηκε κάλεσμα για νέα συγκέντρωση το βράδυ της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στο Δασύλλιο της Πάτρας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου η οποία συνεχίζει να εκπέμπει από τις εγκαταστάσεις της, οργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μαζί με φορείς της πόλης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ.

Παράλληλα το ΕΚΗ καλεί τον κόσμο του Ηρακλείου να περιφρουρήσει τα γραφεία της ΕΡΑ προκειμένου, όπως αναφέρει, «να αποφύγουμε ανάλογες πρακτικές» ενώ δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ.

Εξάλλου το ΠΑΜΕ οργάνωσε για τον ίδιο λόγο μηχανοκίνητη πορεία προς τα γραφεία της ΕΡΑ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή