Βουλγαρία: Η μετανάστευση στις συνομιλίες του Δ. Αβραμόπουλου με τον ομόλογό του

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 20:39
UPD:20:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο κ.Αβραμόπουλος σημείωσε ότι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης θα είναι υψηλά στην ατζέντα τις ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης απασχόλησε τον υπουργό Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, και τον βούλγαρο ομόλογό του, Άνγκελ Ναϊντένωφ, κατά τις συνομιλίες τους στη Σόφια.

Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αυξανόμενες ροές και συζήτησαν διάφορες πρωτοβουλίες κοινής δράσεις και ενέργειες για την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων θεσμών της Ε.Ε. με γνώμονα την εξασφάλιση μεγαλύτερης τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης των χωρών που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση.

Ο κ.Αβραμόπουλος σημείωσε ότι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης θα είναι υψηλά στην ατζέντα τις ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., ενώ αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την αναχαίτιση των κυμάτων λαθρομεταναστών, είπε ότι ο φράχτης από την πλευρά του Έβρου έχει σχεδόν εκμηδενίσει την εισροή, όμως το πρόβλημα παραμένει στα θαλάσσια σύνορα.

Επίσης πρόσθεσε ότι για την αποτελεσματικότερη αναχαίτιση των λαθρομεταναστών απαιτείται και η συνεργασία των χωρών εκείνων από την επικράτεια των οποίων οι πρόσφυγες καταφθάνουν.

Ο κ. Ναϊντενωφ από πλευράς του του είπε ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αρχίζει να γίνεται πιεστικό για την Βουλγαρία όπου μόνο των περασμένο πέρασαν τα σύνορα 3.500 άτομα.

«Βασικοί πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας»

Ο κ. Αβραμόπουλος, κατά την κοινή συνέντευξη με τον κ. Ναϊντένωφ, χαρακτήρισε τη Βουλγαρία και την Ελλάδα βασικούς πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τον βούλγαρο ομόλογό του ήταν ειλικρινείς, εγκάρδιες και φιλικές ενώ οι δυο υπουργοί επιβεβαίωσαν την βούληση των δυο κυβερνήσεων για πιο δυναμική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στον τομέα της άμυνας.

«Τα κράτη μας συνεργαζόμενα με τα άλλα μέλη τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ατλαντικής Συμμαχίας έχουν εγκαινιάσει μια καινούργια, πράγματι, περίοδο ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας και, το κυριότερο, υπηρετούν πια τους ίδιους σκοπούς», είπε ο κ.Αβραμόπουλος.

«Η πολιτική μας στον τομέα της άμυνας είναι ίδια και εναρμονίζεται με όλες τις πολιτικές και συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δυο χωρών μας στα τελευταία χρόνια και που ερμηνεύουν με τον πλέον ειλικρινή τρόπο τις επιθυμίες των δυο λαών μας» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή