Φοροδιαφυγή για το ζεύγος Παπαντωνίου διαπίστωσε η εισαγγελέας

Μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 13:23
UPD:18:47
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να απέκρυπτε κάθε χρόνο ποσά άνω των 80.000 ευρώ. 

A- A A+

Φοροδιαφυγή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, σε βαθμό πλημμελήματος και της συζύγου του σε βαθμό κακουργήματος διαπιστώνει η Επίκουρη Εισαγγελέας Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου από τα στοιχεία του ΣΔΟΕ που διενήργησε οικονομικό και φορολογικό έλεγχο στο ζευγάρι κατ΄εντολή της.

Η φοροδιαφυγή, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά ποσό άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ το χρονικό διάστημα 2000 ως 2010, όπως διαπιστώνει σε πόρισμά του το ΣΔΟΕ.

Για τον κ. Παπαντωνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, το αποκρυβέν ποσό ετησίως δεν ξεπερνά τις 150 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο σχετικός νόμος ορίζει ότι για να ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος θα πρέπει το εισόδημα που έχει αποκρυβεί ετησίως να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να απέκρυπτε κάθε χρόνο ποσά άνω των 80.000 ευρώ. 

Αντιθέτως, ο χαρακτηρισμός του αδικήματος ως κακουργήματος σε βάρος της συζύγου του κ. Παπαντωνίου σχετίζεται με το ποσό του 1,333 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε λογαριασμό της κ. Κουράκου, σε τράπεζα της Ελβετίας.

Πάντως, της ενδεχόμενης άσκησης ποινικής δίωξης, πρέπει να προηγηθεί η ολοκλήρωση του διοικητικού φορολογικού ελέγχου από την αρμόδια ΔΟΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ φέρεται να διαπιστώνει ότι τα έξοδα του πρώην υπουργού δεν ήταν σε αρμονία με τα δηλωθέντα εισοδήματα του, γεγονός που μελετάται από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ώστε να εντοπιστούν αν υπάρχουν άγνωστες πηγές εσόδων.

«Πλέον όλοι καταλάβαμε τι εννοούσε ο κ. Στουρνάρας, μαθητής του κ. Παπαντωνίου που κατηγορείται μαζί με τη σύζυγό του για φοροδιαφυγή μαμούθ, όταν μιλούσε για "χρυσή πενταετία" της κυβέρνησης Σημίτη» σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή