Σύλληψη δραπέτη για 76 διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη

Αναζητούνται δύο συνεργοί του
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 17:12
UPD:17:15
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος είχε επιδοθεί σε σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια στην Καλαμαριά, το Πανόραμα, την Ανάληψη και την Πυλαία (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων συνελήφθη στη Γλυφάδα, ο οποίος κατηγορείται ότι διέρρηξε, μαζί με δύο συνεργούς του, 76 σπίτια στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για 38χρονο από την ΠΓΔΜ, ο οποίος είχε παραβιάσει ολιγοήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί τον Δεκέμβριο από τη διοίκηση των φυλακών Τρικάλων, όπου έκτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος είχε επιδοθεί σε σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια στην Καλαμαριά, το Πανόραμα, την Ανάληψη και την Πυλαία. Από τον περασμένο Ιούλιο φέρεται να διέπραξε, μαζί με δύο συνεργούς του οι οποίοι αναζητούνται, 76 διαρρήξεις, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 67.410 ευρώ. Επίσης, οι δράστες φέρονται να άρπαζαν κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών και κλειδιά αυτοκινήτων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους, καθώς και  τραπεζικές κάρτες ανάληψης, με τις οποίες προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών. Η αξία των παραπάνω αντικειμένων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 85.000 ευρώ.

Από τα συνολικά εννέα αυτοκίνητα (στην πλειονότητά τους πολυτελή) που έκλεψαν με σκοπό την πώλησή τους βρέθηκαν πέντε στην Ελλάδα και άλλα δύο στην πόλη των Σκοπίων.

Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια ενώ οι ένοικοί τους κοιμούνταν, εκμεταλλευόμενοι το ότι οι κεντρικές πόρτες εισόδου ήταν ανασφάλιστες, αν και θωρακισμένες, χωρίς να αφήνουν ίχνη διάρρηξης. Σε μία περίπτωση, μέσα ένα βράδυ διέρρηξαν τέσσερα σπίτια, ενώ για την προσέγγιση και διαφυγή από τους στόχους τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων δεν επέστρεψαν. Σε μία άλλη περίπτωση, ένας εκ των δραστών, εισερχόμενος σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά, έγινε αντιληπτός από τον ένοικο και για να διαφύγει τον χτύπησε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της σπείρας θα αποσταλεί στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή