Νετανιάχου: Τεχνητές κρίσεις στις διαπραγματεύσεις από τους Παλαιστινίους

Σε συνέχιση των συνομιλιών κάλεσε ο Κέρι
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 16:54
UPD:16:57
REUTERS/JASON REED

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει διαψεύσει ότι στόχος του ταξιδιού του είναι να προτείνει στις δύο πλευρές ενδιάμεση ειρηνευτική συμφωνία.

A- A A+

Τους Παλαιστινίους κατηγόρησε ως υπεύθυνους για ενδεχόμενη αποτυχία του νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών για το Μεσανατολικό ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για «δημιουργία τεχνητών κρίσεων» από πλευράς τους.

«Είμαι ανήσυχος για την πρόοδο των συνομιλιών, γιατί βλέπω τους Παλαιστίνιους να συνεχίζουν να δημιουργούν τεχνητές κρίσεις, να αποφεύγουν ιστορικές αποφάσεις αναγκαίες για μια ολοκληρωμένη και τελεσίδικη συμφωνία ειρήνης», σημείωσε ο κ. Νετανιάχου.

Οι δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού έγιναν μετά από συνάντησή του με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος επιχειρεί να αναζωογονήσει την ειρηνευτική διαδικασία.

EURONEWS
ISRAELIPM

Οι απευθείας συνομιλίες των δύο πλευρών άρχισαν εκ νέου τον Ιούλιο, ωστόσο δεν έχουν σημειώσει μέχρι στιγμής μεγάλη πρόοδο και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο του 2014.

Ο κ. Κέρι αναμένεται να συναντηθεί, εντός της ημέρας, και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει διαψεύσει ότι στόχος του ταξιδιού του είναι να προτείνει στις δύο πλευρές ενδιάμεση ειρηνευτική συμφωνία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Νετανιάχου, ο κ. Κέρι τόνισε για μία ακόμη φορά την πεποίθηση του ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία και κάλεσε σε συνέχισή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή