Κίνα: «Αυτοσχέδιες» οι βόμβες που εξερράγησαν έξω από τα γραφεία του ΚΚ

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 15:08
UPD:15:08
REUTERS/XINHUA

Οι εκρήξεις στην Ταϊγιουάν της επαρχίας Σανσί αποδίδονται σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua.

A- A A+

Σειρά μικρής έντασης εκρήξεων έξω από τα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στη βόρεια Κίνα κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους οκτώ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της ασιατικής χώρας.

Οι εκρήξεις στην Ταϊγιουάν της επαρχίας Σανσί αποδίδονται σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua.

Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές και δύο αυτοκίνητα.

Φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν καπνό και πυροσβεστικά οχήματα στο σημείο της έκρηξης, η οποία συνέβη περίπου στις 07.40 το πρωί της Τετάρτης (01.40 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος).

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη εξήγηση για τη φύση του περιστατικού.

EURONEWS
BBCWORLDNEWSWATCH

Στο παρελθόν, εξοργισμένοι πολίτες έχουν χτυπήσει τοπικά κυβερνητικά κτήρια σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για διάφορες εξόφθαλμες αδικίες τις οποίες ισχυρίζονται ότι υφίστανται από τις αρχές.

Η ένταση στη χώρα είναι υψηλή τις τελευταίες ημέρες, μετά και το περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας στην πλατεία Τιενανμέν.

Αυτοκίνητο είχε πέσει με φόρα επάνω σε πεζούς, τουρίστες και αστυνομικούς, πριν να αναφλεγεί, σε μια ενέργεια η οποία αποδόθηκε από τις αρχές σε μειονοτικούς μουσουλμάνους Ουϊγούρους από τη δυτική Κίνα.

«Επτά δυνατές εκρήξεις»

REUTERS/STRINGER/CHINA

«Επτά μικροί εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στην οδό Γινγκζέ του Ταϊγιουάν κοντά στα επαρχιακά κομματικά γραφεία», τόνισε η αστυνομία του Σανσί, σε ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο.

«Οι περιφερειακοί ηγέτες βρέθηκαν στο σημείο αμέσως και η αστυνομία ήδη διερευνά την υπόθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο μπάλες ατσαλιού, κυκλώματα και άλλα εκρηκτικά υλικά», σημειώνει το Xinhua.

Σε αρχικές εκτιμήσεις, γίνεται λόγος για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε ζαρντινιέρες με φυτά παραπλεύρως του δρόμου.

Δύο μάρτυρες, ωστόσο, δήλωσαν στο Xinhua ότι είδαν ένα μίνι φορτηγό να εκρήγνυται, με αποτέλεσμα να πεταχτούν στον αέρα συντρίμμια.

Μάρτυρες έκαναν ακόμη λόγο για «επτά δυνατές εκρήξεις» και για μεγάλη συγκέντρωση καπνού στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ένας εκ των τραυματιών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή