Στήριξη Ευ. Βενιζέλου στην υποψηφιότητα Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν

«Η Ευρώπη πρέπει να κάνει τη μεγάλη στροφή»
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 14:20
UPD:14:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (αριστερά) χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Σουλτς (δεξιά), τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη να κάνει τη «μεγάλη στροφή».

A- A A+

Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Σουλτς, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη να κάνει τη «μεγάλη στροφή».

«Το ΠΑΣΟΚ στήριξε και στηρίζει την υποψηφιότητα αυτή που είμαστε βέβαιοι ότι θα επικυρωθεί ομόφωνα και από όλα τα κόμματα-μέλη κατά το Εκλογικό Συνέδριο του ΕΣΚ της 1ης Μαρτίου», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Επεσήμανε ακόμη ότι «πληρώσαμε και πληρώνουμε πολύ ακριβά» τη δεξιά Ευρώπη και τις εμμονές της στις πολιτικές λιτότητας, αλλά όπως είπε, «δεν  υπήρχε όμως, ούτε υπάρχει άλλος δρόμος - πιο ασφαλής και λιγότερο επώδυνος - από τη συνεργασία μας με τους ευρωπαίους εταίρους».

«Η Ελλάδα και οι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, καθώς έχουν θυσιάσει πολλά για να καταφέρουν μια πρωτοφανή  δημοσιονομική προσαρμογή σε μόλις τρία χρόνια. Τώρα ήρθε όμως η ώρα της ανάπτυξης και της ανάσχεσης της ανεργίας (…) Ήρθε η ώρα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος», πρόσθεσε.

Η υποψηφιότητα του κ. Σουλτς ανακοινώθηκε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στις Βρυξέλλες. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι νιώθει «τιμή και ταπεινότητα για την εμπιστοσύνη και την στήριξη του ΕΣΚ».

«Κάποιοι λένε ότι η Ευρώπη “δεν έχει ανάγκη από ένα πρόσωπο που να μπορούν να το ψηφίζουν οι λαοί", ή ότι “η Επιτροπή δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιείται"», είπε ο κ. Σουλτς και πρόσθεσε: «Για τις ενστάσεις αυτές έχω πολύ απλές απαντήσεις. Εκατομμύρια πολιτών της ΕΕ που έχουν υποστεί τις συνέπειες (της κρίσης) γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη πολιτικοποιηθεί εδώ και καιρό κι ότι δυστυχώς ακολουθεί την πολιτική των ελίτ».

«Ήρθε η ώρα λοιπόν να επανασυνδεθούν οι θεσμοί της ΕΕ με τους λαούς της ΕΕ», συνέχισε για να καταλήξει: «Τον Φεβρουάριο του 2010 μόλις 488 ευρωβουλευτές ψήφισαν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρόεδρό της. Το 2014 θέλω να εκφραστούν 390 εκατομμύρια πολίτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή