Επιδοκιμάζει την επιλογή Παπούλια το 79,8%

Θετικές αντιδράσεις και από πολιτικούς
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2004 16:58
A- A A+

ΤΟ 63,3% της κοινής γνώμης συμφωνεί με την απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πρώην υπουργό Εξωτερικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, και πρώην βουλευτή Ιωαννίνων, Κάρολο Παπούλια, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της K-Research για τον ΑΝΤ1. Το 16,5% λέει «μάλλον ναι», το 4,8% «μάλλον όχι», και το 11,1% τάσσεται κατά.

Ο πρωθυπουργός με το χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμά του έδωσε τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών με αφορμή την Προεδρική εκλογή, προτείνοντας όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις πολιτικών στελεχών, αλλά και της κοινής γνώμης, ένα πολιτικό πρόσωπο κοινής αποδοχής, «που θα είναι συνεχιστής του έργου του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου ο οποίος με τόση επιτυχία υπηρέτησε το θεσμό, αλλά και όλο τον Ελληνισμό, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες».

Αντίθετο πάντως δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για μια πρόταση στα πλαίσια του στενού δικομματισμού και των πολιτικών σκοπιμοτήτων των δύο κομμάτων. Αύριο στη 1 μ.μ. o υποψήφιοw Πρόεδρος συναντάται με τον πρωθυπουργό.

Αριστη χαρακτήρισε την επιλογή Παπούλια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/12/13/988631.htm .

Η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη επιλογή απέδειξε ότι όταν μιλάμε για συναίνεση την εννοούμε στην πράξη».

Κίνηση στρατηγικής σημασίας που βλέπει σε βάθος χρόνου χαρακτήρισε την επιλογή ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας τόνισε πως «η επιλογή του πρωθυπουργού σηματοδοτεί το οριστικό τέλος των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος. Είναι τολμηρό βήμα, γενναία απόφαση, στην πάγια στρατηγική μας για τη διαρκή ενίσχυση της ενότητας και της ομοψυχίας των Ελλήνων».

«Πάντα υποστήριζα την ιδέα της συγκατοίκησης, γιατί εξασφαλίζει εθνική συνεννόηση, συναίνεση, πολιτικό πολιτισμό. Όλα αυτά τα εξασφαλίζει, κατά τον καλύτερο τρόπο, ο Κάρολος Παπούλιας», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρρωθυπουργό ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης.

Στο πρόσωπο του κ. Παπούλια αντιπροσωπεύονται με τον καλύτερο τρόπο οι σαφείς προϋποθέσεις που είχε εξ αρχής θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την εξεύρεση συναινετικής λύσης, ανέφερε η βουλευτής Μαρία Δαμανάκη, ενώ ο Κώστας Λαλιώτης μίλησε για υπέρβαση, ανάλογη εκείνης του ΠΑΣΟΚ, όταν πρότεινε τον Κ. Στεφανόπουλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή