Δ. Στρατούλης στο naftemporiki.gr: Η κυβέρνηση υποχωρεί με την ουρά στα σκέλια

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο naftemporiki.gr
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 20:12
UPD:21:33
FOSPHOTOS /PANAYIOTIW TZAMAROS

Ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει «με τους αγώνες και την ψήφο του λαού το ταχύτερο δυνατόν, πριν ολοκληρώσει την συντελούμενη οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Μετά το «νέο κακόγουστο ψευτοδιαπραγματευτικό θέατρό της», η κυβέρνηση υποχωρεί «με την ουρά στα σκέλια» στις «αδηφάγες και θρασύτατες» απαιτήσεις της τρόικας για υψηλό δημοσιονομικό κενό για το 2014 (γύρω στα δύο δισ.) και μία «καταιγίδα νέων μέτρων» για την κάλυψή του, δήλωσε στο naftemporiki.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖA και υπεύθυνος επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου Υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης.

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν μπορεί να διεξάγει με την τρόικα παιχνίδια διαπραγμάτευσης, όχι μόνο γιατί έχει δεσμευτεί σε αυτή εγγράφως με μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αλλά και γιατί δεν έχει ουδεμία  εναλλακτική πρόταση στις μνημονιακές πολιτικές» ανέφερε ο κ. Στρατούλης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα είναι οι λεπτομέρειες στην εφαρμογή των προαναφερθέντων επιλογών, ενώ «ζητιανεύει» να της επιτραπεί να μεταθέσει χρονικά τη λήψη μέτρων μετά τις ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Κλείνοντας, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει «με τους αγώνες και την ψήφο του λαού το ταχύτερο δυνατόν, πριν ολοκληρώσει την συντελούμενη οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή», προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μία αριστερή κυβέρνηση, η οποία θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα τα αντικαταστήσει μ’ ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή