Π. Σκουρλέτης: Ο Πρωθυπουργός διεκδικεί τον τίτλο ενός ακροδεξιού πολιτικού

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 15:12
UPD:15:36
Eurokinissi/EUROKINISSI

«Νομίζω ότι επαξίως ο Πρωθυπουργός διεκδικεί τον τίτλο ενός ακροδεξιού πολιτικού, που ο λόγος του παραπέμπει σε άλλες εποχές και δεκαετίες» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Μνημείο διχαστικού λόγου που στέλνει ένα λάθος μήνυμα στην κοινωνία ήταν η χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στην εισαγωγή της συνέντευξης και στα θέματα της συγκυρίας (τις δύο δολοφονίες στο Ν. Ηράκλειο), ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι θα περίμενε κανείς από τον Πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και « όχι να υιοθετήσει για άλλη μια φορά και να παρουσιάσει την ανυπόστατη θεωρία των δύο άκρων».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποτιμήθηκε και η ανάγκη απάντησης στο «νεοναζιστικό φασιστικό φαινόμενο» και υπήρξαν γενικόλογες αναφορές, οι οποίες «κατ’ουσία στόχευαν στους κοινωνικούς αγώνες και τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Νομίζω ότι επαξίως ο Πρωθυπουργός διεκδικεί τον τίτλο ενός ακροδεξιού πολιτικού, που ο λόγος του παραπέμπει σε άλλες εποχές και δεκαετίες» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση πάνω στο θέμα της ψήφισης του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι  αποδίδει τη συνέχισή της στην «εμμονή του Πρωθυπουργού, για να μπορέσει ο ίδιος να φύγει και να αποδράσει από τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πολιτική του, να προσπαθεί να φέρει σε ένα πρώτο επίπεδο στην πολιτική συζήτηση τα ζητήματα της βίας με έναν τέτοιο τρόπο να ενοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο Αντώνης Σαμαράς ψευδώς ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει την εμπρηστική επίθεση στη Marfin. «Πέστε μου τι σήμα δίνει ο πρωθυπουργός», είπε σχετικά, χαρακτηρίζοντας την εικόνα του Πρωθυπουργού ως μια παρουσία που θύμιζε εκπρόσωπο της ακροδεξιάς.

«Δεν ήταν εικόνα πρωθυπουργού αυτή. Και όλα τα υπόλοιπα όσα είπε ήταν ασύστολα ψεύδη, ανυπόστατες κατηγορίες, οι οποίες αν μη τι άλλο δείχνουν ότι δεν έχει καταλάβει την κρισιμότητα των στιγμών» τόνισε.  

Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την επίθεσή του κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για το ποιος σκοτώνει την οικονομία, «Ειλικρινά, χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος, ή μηδενική σχέση με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, για να ισχυρίζεται κανείς όσα είπε ο κ. Σαμαράς για την οικονομία» δήλωσε.

Διαπραγμάτευση με την τρόικα

Αναφερόμενος στις «κόκκινες γραμμές» που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι ούτε στο παρελθόν ούτε και τώρα ότι έχει υπάρξει κάποια διαπραγμάτευση.

«Και δεν το λέω εγώ αυτό, νομίζω ότι προκύπτει από όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός. Όταν, για παράδειγμα, από τα χείλη του ειπώθηκε ότι η δανειακή σύμβαση τηρείται απαρέγκλιτα, τι άλλο συμβαίνει; Όταν κατ` επανάληψη ακούμε ότι η Ελλάδα έπραξε αυτά που όφειλε να κάνει, ενώ θα έπρεπε να πούμε ότι η Ελλάδα έκανε ότι δεν έπρεπε να κάνει σε βάρος του λαού, της κοινωνίας, της οικονομίας, φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει βγάλει τα σωστά συμπεράσματα» ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Όστιν του Τέξας, λέγοντας ότι οι αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον χαρακτήρα της κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά και η ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της, δεν κοιτάζουν με «εθνοκεντρικό χαρακτήρα» τα πράγματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε εισηγήθηκε μια πολιτική εξόδου από το ευρώ που να έχει το στοιχείο της αναδίπλωσης.

«Όλες οι προτάσεις μας εμπεριέχουν την εκτίμηση ότι το πεδίο πάλης είναι η ενωμένη Ευρώπη, το πεδίο πάλης για τους λαούς και τους εργαζόμενους γιατί θεωρούμε ότι αυτό ταιριάζει και έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες» δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν καταλαβαίνει τις επισημάνσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει θέσεις.  

Κλείνοντας, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για μια «χωρίς προηγούμενο» στάση αλληλεγγύης και κάλυψης προς τον κ. Βενιζέλο, την οποία χαρακτήρισε «αλληλεγγύη κατεργαρέων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή