Λ. Γρηγοράκος: Έως το τέλος του χρόνου οι αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 14:40
UPD:14:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα πολλών δήμων της χώρας, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι οι περιφέρειες και οι μεσαίοι δήμοι έχουν διαχειρίσιμα χρέη και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους μικρούς και τους μεγάλους δήμους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν αποσαφηνιστεί οι προωθούμενες αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως δήλωσε σήμερα από τη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μία συνολικότερη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.

Οι δηλώσεις του έγιναν στο περιθώριο σύσκεψης με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις νέες προκλήσεις - Προβλήματα και προοπτικές»που συγκάλεσσαν η Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο δημόσιο τομέα ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική προώθησης νέου κύματος διαθεσιμοτήτων ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας πάντως την απόφαση της κυβέρνησης να κινηθεί στην κατεύθυνση της κινητικότητας μετά από αξιολόγηση του προσωπικού.

Εξάλλου, συμφώνησε με το αίτημα των δημάρχων για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η αποκέντρωση του κράτους, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα τους αποδοθεί και μέρος των παρακρατηθέντων πόρων μετά από συνεννόηση με την ΚΕΔΕ.

Αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα πολλών δήμων της χώρας, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι οι περιφέρειες και οι μεσαίοι δήμοι έχουν διαχειρίσιμα χρέη και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους μικρούς και τους μεγάλους δήμους.

Τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών υποδέχθηκαν δεκάδες σχολικοί φύλακες, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ο κ. Γρηγοράκος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην πολιτική της επιβολής οριζόντιων μέτρων, τα οποία πάντως χαρακτήρισε αναγκαία εξαιτίας των πιέσεων της τρόικας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή