Αυτοκίνητο: Στη Χιουντάι ο Νεβίλ από το 2014

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 14:13
UPD:14:17
EPA

Ο 25χρονος Νεβίλ, ο οποίος φέτος οδηγεί ένα Φορντ για την "Qatar World Rally Team", βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του WRC (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Τιερί Νεβίλ θα οδηγεί από το 2014 το αυτοκίνητο της Χιουντάι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), στην επιστροφή του κατασκευαστή από τη Νότια Κορέα στο WRC.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα, ο Βέλγος οδηγός υπέγραψε πολυετή συμφωνία, η οποία η Χιουντάι τονίζει ότι αντιπροσωπεύει μια σοβαρή δέσμευση και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να «χτιστεί» η μακρόχρονη επιτυχία στο πρωτάθλημα.

Ο 25χρονος Νεβίλ, ο οποίος φέτος οδηγεί ένα Φορντ για την "Qatar World Rally Team", βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του WRC, πίσω από τον Γάλλο Σεμπαστιάν Οζιέ της Φολκσβάγκεν, που έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Χιουντάι, Μισέλ Νταντάν, δήλωσε μεταξύ άλλων για τη συμφωνία με τον Νεβίλ: «Ο Τιερί διάγει μια φανταστική σεζόν και αποδεικνύει ότι είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς νέους οδηγούς στο WRC. Η ωμή ταχύτητά του, η οδηγική ικανότητα και η δυναμική προσέγγισή του στους αγώνες ράλι τον καθιστούν ιδανικό οδηγό για τη Χιουντάι. Υπογράφοντας έναν οδηγό με το ταλέντο του Τιερί, μπορούμε να δείξουμε ότι η εμπλοκή της Χιουντάι στο WRC είναι σοβαρή και στοχεύει στη μακρόχρονη επιτυχία».

Ο Νεβίλ και ο συνοδηγός του, Νικολά Ζιλσούλ, θα οδηγήσουν το νέο i20 της Χιουντάι και στους 13 αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2014, αρχής γενομένης με το ντεμπούτο της ομάδας στο Ράλι του Μόντε Κάρλο, τον Ιανουάριο. Αυτή θα είναι η τρίτη διαδοχική σεζόν του Βέλγου στο WRC.

Από την πλευρά του, ο Νεβίλ δήλωσε: «Είναι μια νεανική, ανερχόμενη και φιλόδοξη εργοστασιακή ομάδα με μακροχρόνιους στόχους για επιτυχία στο πρωτάθλημα κι εγώ είχα τη φιλοδοξία να οδηγήσω για μια εργοστασιακή ομάδα. Εντυπωσιάστηκα με τις εγκαταστάσεις της ομάδας, την προσέγγισή τους στους αγώνες και τις δυνατότητές τους. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά να μάθουμε στην πρώτη σεζόν μας, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε μαζί ένα επιτυχημένο μέλλον».

Η ομάδα της Χιουντάι, η «βάση» της οποίας βρίσκεται στη Γερμανία, θα «μονομαχήσει» για τον τίτλο των κατασκευαστών με αυτές της Φολκσβάγκεν και της Σιτροέν. Η κορεατική εταιρεία αγωνίστηκε για τελευταία χρονιά στο πρωτάθλημα το 2003.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις