Διήμερο κινητοποιήσεων στις συγκοινωνίες

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 13:08
UPD:15:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Για αύριο Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει εξαγγείλλει στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συγκεντρωθούν (στις 9:00) έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης της μεταβίβασης των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.

A- A A+

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διήμερο οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και προαστιακό, ενώ την Τετάρτη προβλήματα στις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσουν και όσοι χρησιμοποιούν λεωφορεία και τρόλεϊ.

Ειδικότερα, για αύριο Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) έχει εξαγγείλλει στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συγκεντρωθούν (στις 9:00) έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης της μεταβίβασης των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ως εκ τούτου θα ματαιωθούν τα πρωινά δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού. Στη διάρκεια της στάσης εργασίας δεν θα εκτελούνται ούτε τα δρομολόγια του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Την Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού θα παραμείνουν όλη την ημέρα ακινητοποιημένοι.

«Χειρόφρενο» για 24 ώρες θα μπει επίσης στα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, του τραμ και του μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δ. Πλακεντίας - αεροδρόμιο).

Οι εργαζόμενοι των μέσω σταθερής τροχιάς ζητούν την άρση του καθεστώτος πολιτικής επιστράτευσής τους και ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γενική απεργία της Τετάρτης.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, εκτός από την άρση της επιστράτευσης ζητούν φθηνό εισιτήριο, δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων, συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσια και δωρεάν Υγεία, δουλειά για όλους. 

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ διοργανώνουν την Τετάρτη στις 9 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό των ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Άρεως.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή