Στο «μικροσκόπιο» η κλεμμένη μοτοσικλέτα και βίντεο από την επίθεση

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην Αντιτρομοκρατική
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 13:07
UPD:13:12
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Οι έρευνες των ειδικών έχουν επικεντρωθεί στο οπτικό υλικό που έχουν συλλέξει από την ευρύτερη περιοχή και κυρίως στο βίντεο από τις κάμερες των γραφείων της Χρυσής Αυγής όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφεται καρέ-καρέ όλη η δολοφονική επίθεση.

A- A A+

Στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ συμπληρώνονται τις τελευταίες ώρες ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ της αιματηρής επίθεσης την Παρασκευή το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Λεωφόρο Ηρακλείου.

Οι έρευνες των ειδικών έχουν επικεντρωθεί στο οπτικό υλικό που έχουν συλλέξει από την ευρύτερη περιοχή και κυρίως στο βίντεο από τις κάμερες των γραφείων της Χρυσής Αυγής όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφεται καρέ-καρέ όλη η δολοφονική επίθεση.

«Φως» στις έρευνες, πιστεύεται ότι θα ρίξουν και τα αποτελέσματα των ερευνών από την κλεμμένη λευκή μοτοσικλέτα Africa Twin που χρησιμοποίησαν οι δράστες το μοιραίο βράδυ.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, η μηχανή εξετάζεται «σπιθαμή προς σπιθαμή». «To γεγονός ότι βρισκόταν στη κατοχή των δραστών εδώ και 5 μήνες, μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα «μιλήσει» σύντομα δίνοντας μας αποτυπώματα και DNA των δραστών», εξηγεί.

REUTERSVIDEO

Υπενθυμίζεται ότι η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί τον Ιούνιο από την περιοχή της Καλλιθέας και σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν το όχημα διαφυγής των δραστών. Την εγκατέλειψαν στο ρέμα της Χελιδονούς και από εκεί έφυγαν πιθανό με άλλο όχημα, γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι καθ όλη την διάρκεια της επίθεσης υπήρχε ομάδα υποστήριξης.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην Αντιτρομοκρατική

Στο μεταξύ, δεκάδες μάρτυρες έχουν επισκεφτεί τον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταθέσουν στους άντρες της Αντιτρομοκρατικής για το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής.

Τουλάχιστον τρεις από τις καταθέσεις χαρακτηρίζονται αξιόπιστες

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον τρεις από τις καταθέσεις χαρακτηρίζονται αξιόπιστες και έχουν δώσει χρήσιμες λεπτομέρειες για το πώς πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ακόμη ένας μάρτυρας που ήταν μπροστά σε όλο το περιστατικό, αλλά δεν έχει καταθέσει ακόμη.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Γρίφος για την αντιτρομοκρατική παραμένει το ποιοι κρύβονται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Το γεγονός ότι η επίθεση έγινε απόγευμα σε πολυσύχναστο δρόμο του Ν. Ηρακλείου όπου 20 μέτρα από το σημείο υπάρχει σούπερ μάρκετ -το οποίο την συγκεκριμένη στιγμή ήταν γεμάτο από κόσμο- αλλά και ότι 50 μέτρα από τα γραφεία της Χ.Α. βρίσκεται αστυνομικό τμήμα, οδηγεί τους άντρες της αντιτρομοκρατικής στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και έτοιμοι για όλα.

Η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα του εκτελεστή, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είναι σκληροί και αδίστακτοι

Δεν αποκλείουν μάλιστα να προηγήθηκε της επίθεσης "αναγνωριστική" διέλευση των δραστών από το σημείο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν φυλάσσονται τα γραφεία από αστυνομικές δυνάμεις.

Η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα του εκτελεστή όπως φαίνεται στο βίντεο που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είναι σκληροί και αδίστακτοι.

Σημειώνουν μάλιστα ότι η δολοφονική επίθεση της Παρασκευής έχει πολλά κοινά σημεία με την εν ψυχρώ δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου 2010 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη αλλά και τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα στα Άνω Πατήσια τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2009 από την Σέχτα Επαναστατών.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή