Τένις: «Βασιλιάς» στο Παρίσι ο Τζόκοβιτς

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 18:45
UPD:18:50
REUTERS/GONZALO FUENTES

Αν και βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και στα δύο σετ ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας κατάφερε όχι απλά να αντιδράσει, αλλά να πάρει τη νίκη με το «καθαρό» σκορ (2-0) και να πανηγυρίσει δικαιολογημένα στον τελικό.

A- A A+

Αποφασισμένος να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο Νο1 του κόσμου είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε με 2-0 σετ του Νταβίντ Φερέρ και κατάκτησε τον τίτλο στο masters του Παρισιού.

Αν και βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και στα δύο σετ ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας κατάφερε όχι απλά να αντιδράσει, αλλά να πάρει τη νίκη με το «καθαρό» σκορ (2-0) και να πανηγυρίσει δικαιολογημένα στον τελικό. Ο Ισπανός, που είχε κατακτήσει πέρυσι το τουρνουά, αυτή την φορά δεν τα κατάφερε απέναντι στο «Νολε», που με τη νίκη του έφτασε τους 40 τίτλους στην καριέρα του, ενώ ήταν ο 6ος στο 2013.

Ο Φερέρ έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου σετ, καθώς προηγήθηκε με 5-3 στο game, αλλά ο Τζόκοβιτς έσπασε δύο φορές το σερβίς του Ισπανού και με την ολική ανατροπή επικράτησε με 7-5.

Ακριβώς η ίδια εικόνα επικράτησε και στο δεύτερο σετ, όπου ξανά ο Ισπανός έφτασε σε σημείο να σερβίρει για το σετ (5-4), αλλά δέχθηκε πάλι μπρέικ και στη συνέχεια ένα δεύτερο, με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς και πάλι με 7-5 να φτάσει στη νίκη και στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Σέρβος, πλέον, διατήρησε και τις μαθηματικές του ελπίδες για να τερματίσει ως νούμερο ένα στον κόσμο στο τέλος της σεζόν. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο Λονδίνο, στους τελικούς της ATP. Εκεί, όπου ο Ράφα Ναδάλ, που βρίσκεται στο Νο1, χρειάζεται δύο νίκες στην φάση των ομίλων, για να διατηρήσει τα πρωτεία. Οι αγώνες στη βρετανική πρωτεύουσα ξεκινούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις