Ένοπλη επίθεση με δύο νεκρούς έξω από Γραφεία της Χρυσής Αυγής

Βαριά τραυματισμένος άλλος ένας νεαρός
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 19:33
UPD:02/11/2013 00:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο σημείο της ένοπλης επίθεσης.

A- A A+

Ένοπλη αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη συμβολή της Λεωφ. Ηρακλείου και Μεγάλου Κωνσταντίνου στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, δύο νεαροί σκοτώθηκαν και άλλος ένας έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Νεκροί είναι ο 22χρονος Αργύρης Καπελώνης και ο 26χρονος Γιώργος Φουντούλης, ενώ βαριά τραυματισμένος είναι ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας.

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστα άτομα που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, σταμάτησαν λίγο πριν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής,  προσέγγισαν τα τρια άτομα που βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο του κτηρίου και τα πυροβόλησαν, πιθανότατα με δύο πιστόλια των  9 χιλιοστών, στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με τη μοτοσυκλέτα.

NAFTEMPORIKI.GR

Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή απέκλεισε την περιοχή, ενώ την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, από τον τόπο του εγκλήματος έχουν περισυλλεγεί περίπου 15 κάλυκες, που θα μεταφερθούν για βαλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία εντόπισε κοντά στο σημείο του εγκλήματος, στην οδό Αυξεντίου, μια μοτοσικλέτα που φέρεται ότι είναι κλεμένη  και εξετάζεται εάν πρόκειται γι' αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν. Πληροφορίες θέλουν η μηχανή που χρησιμοποιήσαν οι δράστες να είναι μάρκας HONDA μοντέλο Βαραντέρο.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε το θάνατο των δύο νέων παιδιών, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό συγκλονιστικό και τραγικό.

Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι τα θύματα έχουν χτυπηθεί στον θώρακα και στο κεφάλι και σημείωσε ότι μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» ο ένας εκ των τριών νεαρών, ενώ ο άλλος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Όσον αφορά τον τρίτο τραυματία, είπε ότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματά και πως είναι βαριά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο τραυματίας βρίσκεται στο χειρουργείο και υπάρχει αισιοδοξία μεταξύ των γιατρών ότι μπορεί και να τα καταφέρει.

Επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο σοβαρά τραυματισμένος, ο 29χρονος που προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» φέρει τραύμα από βλήμα το οποίο έχει χτυπήσει το κεφάλι κι έχει φθάσει μέχρι τον σπλήνα. 

REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Ερωτηθείς για την εκτίμησή του ως προς τους δράστες, υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να είμαστε όλοι επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και θα πρέπει να περιμένουμε πριν βγάλουμε συμπεράσματα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης λίγη ώρα μετά την δολοφονική επίθεση είπε πως τα θύματα είναι μέλη της Χ.Α., έκανε λόγο για άριστα σχεδιασμένο χτύπημα και κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία της χώρας, επειδή δεν παρείχε προστασία στα γραφεία, ενώ είναι γνωστό, όπως είπε, ότι η Χρυσή Αυγή είναι «στόχος τρομοκρατών».

NAFTEMPORIKI.GR
Σίμος Κεδίκογλου: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα

Στην καταδίκη της αποψινής επίθεσης προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της καταδίκασε την αιματηρή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες.

Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα

«Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την  ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και προστίθεται: «Το σημερινό «αποτρόπαιο» γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την «ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας» από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, όπου επίσης εκφράζονται συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών».

Γ. Παπανδρέου:  Ώρα για ενότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων

Τη βαθιά λύπη του για τη δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμη «από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών», στο Νέο Ηράκλειο, εκφράζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων» και πως «μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε».

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Ν. Δένδιας: Η χώρα δεν θα γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας.

«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα» αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της».

Δ. Παπαδημούλης: Πλήγμα για τη δημοκρατία

«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Π. Καμμένος: Κάποιο ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο» εκτίμησε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. 

«Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» πρόσθεσε.

ΚΚΕ: Η δολοφονική επίθεση δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά

Τη «δολοφονική επίθεση» καταδίκασε και το ΚΚΕ, σημειώνοντας παράλληλα πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

Αποτροπιασμός από τη ΔΗΜΑΡ

«Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος» αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Χρυσή Αυγή:

REUTERS/JOHN KOLESIDIS
Ένοχη η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ

Ένοχη για το έγκλημα είναι η «ανθελληνική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, που έβαζε την αντιτρομοκρατική να κάνει παράσταση μπροστά στις κάμερες για να πλήξει την Χρυσή Αυγή και άφησε ανεξέλεγκτους τους τρομοκράτες να εκτελούν να εν ψυχρώ νέα παιδιά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

«Ένοχα είναι τα διεφθαρμένα ΜΜΕ που στοχοποίησαν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και έλληνες πολίτες» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, όπου επίσης αναφέρεται ότι την στιγμή της επίθεσης το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. 

Και δεύτερη ανακοίνωση από τη Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή προέβη σε νέα ανακοίνωση αποδίδοντας εκ νέου ευθύνες στην κυβέρνηση Σαμαρά και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια. 

Τους καθιστά υπεύθυνους, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει επανειλημμένως αστυνομική φύλαξη για τα κατά τόπους γραφεία της, που είχαν χτυπηθεί και αποτελούσαν μόνιμους στόχους τρομοκρατών.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά αφαίρεσε την ήδη υπάρχουσα αστυνομική προστασία που νομίμως διαθέταμε» αναφέρει η ανακοίνωση.

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Επιπλέον για τον κ. Δένδια του προσάπτει ότι αυτός ήταν που υποκίνησε τις τρομοκρατικές ομάδες.

«Το μίσος της κυβέρνησης και των ΜΜΕ εις βάρος της Χρυσής Αυγής, όπως αυτό εκφράστηκε τον τελευταίο μήνα, όπλισε τα χέρια των δολοφόνων» αναφέρει και ζητεί  την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την σύλληψη των εγκληματιών και την παραδειγματική τους τιμωρία, ενώ απευθύνει έκκληση προς όλα τα μέρη για ψυχραιμία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή