Σκόπια : Σήμερα η συζήτηση για μεταρρύθμιση του Συντάγματος

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2001 08:19
A- A A+

Στο πολιτικό πεδίο μεταφέρεται σήμερα το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, καθώς αρχίζει στο κοινοβούλιο των Σκοπίων η συζήτηση για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τα δικαιώματα του αλβανικού πληθυσμού.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, το ΝΑΤΟ έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της επιχείρησης «Απαραίτητη Συγκομιδή», συγκεντρώνοντας το 1/3 των 3.300 όπλων, αριθμός που έχει τεθεί ως στόχος της επιχείρησης. Την ίδια ώρα όμως, εξακολουθεί να επικρατεί έντονος σκεπτικισμός για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης, σε σχέση με τον αριθμό αλλά και την παλαιότητα των όπλων.

Εκατοντάδες Σλαβομακεδόνες, πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο πολιτικός ηγέτης του UCK (Ου Τσε Κα), Αλί Αχμέτι, ζήτησε από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. να κάνουν ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να γίνει σεβαστή από το σκοπιανό κοινοβούλιο η ειρηνευτική συμφωνία της 13ης Αυγούστου.

Από το στρατόπεδο της ελληνικής δύναμης στο Κρίβολακ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Αντωνακόπουλος, δήλωσε ότι η ελληνική δύναμη είναι έτοιμη να παρατείνει την αποστολή της εάν υπάρξει σχετική εντολή.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο, άφησε εμμέσως να εννοηθεί ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της Νατοϊκής επιχείρησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή