ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό τρικ το πόρισμα για την ΕΛ.ΑΣ.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 14:17
UPD:14:19
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «επικοινωνιακή διαχείριση» του ζητήματος.

A- A A+

Δριμεία κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικών σε έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο συγκεκριμένα για «επικοινωνιακή διαχείριση» του ζητήματος, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., «δεν είναι να κάνουν δημοσιογραφική καταγραφή, ούτε να γράφουν εκθέσεις ιδεών για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί, αποποιούμενες εντέχνως τις ευθύνες τους».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η δημοσιοποίηση του πορίσματος επιβεβαιώνει την «επικοινωνιακή διαχείριση» αφού αυτό που κάνει είναι:

- η παραδοχή των αδικημάτων και εμπλοκής αστυνομικών, για τα οποία η κοινωνία φώναζε η κυβέρνηση κώφευε, διέψευδε και απειλούσε με μηνύσεις,

-η παράθεση στατιστικών στοιχείων και διαπιστώσεις,

-ότι  τονίζει την αναγκαιότητα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και αστυνομίας,

- προτείνει αλλαγές στην λειτουργία των υπηρεσιών.

«Το πόρισμα με επικοινωνιακά τρικ επιχειρεί να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και παράλληλα να καλύψει τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των πράξεων», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. ότι «με την ανοχή που έδειχνε στη δράση των νεοναζιστικών ομάδων, συγκάλυπτε και ενθάρρυνε τις ενέργειές τους».

Το πόρισμα, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αφού η λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. και των υπηρεσιών δεν είναι ανεξάρτητη της πολιτικής βούλησης της εκάστοτε κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή