Μ. Βαρβιτσιώτης: Εκτός ελέγχου και λογικής οι δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου

Δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 15:54
UPD:15:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

A- A A+

«Δεν  θα το χαρακτήριζα επιπολαιότητα, είναι εκτός ελέγχου και εκτός λογικής αυτά που είπε ο φίλος μου ο Πάγκαλος» δήλωσε στον Alpha 98,9 ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι παρακολουθήσεις γίνονται χρόνια τώρα. «Υπάρχει εκτεταμένη κατασκοπεία, ακόμα και το λιμενικό κάνει παρακολουθήσεις σε περιπτώσεις λαθρεμπορίου. Αλίμονο εάν ήξερα τι παρακολουθήσεις κάνουν και ποιους παρακολουθούν. Σε κάθε περίπτωση είναι ενήμερη η Δικαιοσύνη. Αλίμονο εάν ένας υπουργός μάθαινε ότι γίνεται μια τέτοια ενέργεια παράτυπα, τότε μιλάμε για παρακράτος» δήλωσε ο υπουργός.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου και του Απ. Τζιτζικώστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «βασικός παράγοντας άσκησης της πολιτικής στην Ελλάδα είναι η βλακεία, έλεγε ο Κ. Καραμανλής».

Ελλιπής χρηματοδότηση των σκαφών του Λιμενικού

 Για το ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης των σκαφών του Λιμενικού, ο υπ. Ναυτιλίας τόνισε ότι όταν τα σκάφη δεν μπορούν να αντέξουν και ο προϋπολογισμός για τα επόμενα χρόνια είναι μηδέν ευρώ, γίνεται προσπάθεια αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και ιδιωτικών προσφορών.

«Το λιμενικό σώμα υποστηρίζεται από την ελληνική κοινωνία όπως πχ στα νησιά η τοπική κοινωνία πληρώνει για την επισκευή του σκάφους. Δεν σας λέω ότι όλο το λιμενικό ζει μόνο από προσφορές. Εξαντλήσαμε το Μάιο τον προϋπολογισμό που είχαμε για καύσιμα και ζητήσαμε έξτρα γιατί έχουν διπλασιαστεί οι ώρες χρήσης των σκαφών μας» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Τεράστια επιτυχία στον οικονομικό τομέα η συνεργασία ΟΛΠ- Cosco

 Για τη συνεργασία ΟΛΠ – Cosco, ο υπουργός υποστήριξε ότι αποτελεί  μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον οικονομικό τομέα αυτή την περίοδο.

«Χτίζουμε μια προβλήτα εκεί που υπάρχει νερό, διπλασιάζουμε τη δραστηριότητα του λιμανιού και είναι  στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα» ανέφερε.

Πιέσεις για τη σωστή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών 

Αναφερόμενος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα στο βόρειο Αιγαίο γιατί μέχρι τώρα η διάρθρωση των δρομολογίων «δεν ανταποκρίνεται σε συγκοινωνιακό έργο».

Έχουμε μακροχρόνιες συμβάσεις με μια εταιρεία που είναι σε δυσπραγία  και η οποία έχει πάρει τα πιο πολλά λεφτά χωρίς να κάνει ότι πρέπει. Ασκώ πίεση να φθάσουν τα δρομολόγια εκεί που πρέπει και αντιλαμβάνομαι την αγωνία των νησιωτών» δήλωσε.

Κλείνοντας, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της Χρυσής Αυγής, όσον αφορά στο Λιμενικό: «ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που ανήκουν στο Λιμενικό Σώμα δεν ξέρω αν υπάρχουν και δεν είναι δική μου δουλειά.  Ψάξαμε κατά πόσο ο εξοπλισμός μας και οι υποδομές μας έχουν αξιοποιηθεί για να γίνουν εκπαιδεύσεις από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, κάτι τέτοιο δεν έχει διαπιστωθεί», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή