Κ. Παπούλιας: Νέα ώθηση στις ελληνορωσικές σχέσεις

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 13:19
UPD:13:19
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας υποδέχεται τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ στο Προεδρικό Μέγαρο.

A- A A+

Την εκτίμηση ότι η επίσκεψη του ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας θα δώσει νέα ώθηση στις ελληνορωσικές σχέσεις εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντησή του με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι σχέσεις μας οι εμπορικές και οικονομικές είναι καλές, αλλά θα έλεγα είναι φτωχές σε σχέση με την εγκαρδιότητα των πολιτικών σχέσεων.  Νομίζω ότι η άφιξή σας θα δώσει μια ώθηση στις σχέσεις αυτές και οι δυνατότητες - θα το δείτε και εσείς και με τις συναντήσεις τις οποίες θα έχετε - είναι πολύ καλές και νομίζω ότι θα είναι επωφελείς και για τους δύο λαούς μας», ανέφερε ο κ. Παπούλιας.

Χαρακτήρισε επίσης «ειλικρινή φίλο της Ελλάδας» τη Ρωσία, ενώ υπογράμμισε τη συμβολή των ρώσων επισκεπτών στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού. «Ευχαριστούμε πάρα πολύ το ένα εκατομμύριο Ρώσους πολίτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα φέτος, ελπίζουμε το 2014 να γίνουν δύο εκατομμύρια», σημείωσε ο κ. Παπούλιας.

Συνεχάρη ακόμη τον ρώσο ΥΠΕΞ για την προσπάθειά του να αποτραπεί η σύγκρουση με φόντο τη Συρίας, κάνοντας λόγο για «σημαντική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας».

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Είμαστε δύο φιλικές χώρες, έχουμε μία πνευματική εγγύτητα μακραίωνη και υπάρχει ένας συμβολισμός στο γεγονός ότι τιμάμε φέτος τα 175 χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ιωάννη Καποδίστρια», δήλωσε με τη σειρά του ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Τόνισε ακόμη ότι τα ηθικά ιδεώδη τα οποία χαρακτηρίζουν αμφότερες τις χώρες μας είναι κοινά.  «Και η Ρωσία και η Ελλάδα είναι χριστιανικές χώρες.  Και σήμερα οι ηθικές αρχές, ακριβώς αυτές οι αρχές που προσπάθησε να θεσπίσει στην διεθνή πολιτική και ο Ιωάννης Καποδίστριας, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και επικαιρότητα», επεσήμανε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή