Αγώνας δηλώσεων Ερντογάν

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 20:14
UPD:21:03
A- A A+

O τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε την αίσθηση ότι είναι έτοιμος να άρει το τελευταίο εμπόδιο -αναγνώριση από την Αγκυρα της Κυπριακής Δημοκρατίας- που θα μπορούσε να παρεμποδίσει την αναμενόμενη συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση του http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/12/16/990030.htm ότι το θέμα θα επιλυθεί αύριο στις 13:00 που λήγουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής (14:00 ώρα Ελλάδος), από κάποιους ωστόσο ερμηνεύεται διαφορετικά. Ουσιαστικά λέει ότι η αναγνώριση θα εξαρτηθεί από το κείμενο συμπερασμάτων που θα πάρει στα χέρια του.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν ερωτώμενος εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη για την αναγνώριση της απάντησε: «Ολα θα συζητηθούν στη σύνοδο, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Ινσαλάχ».

«Ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι είναι λογικό να εμφανίζεται η Τουρκία πριν από τις διαπραγματεύσεις αμετάπιστη, ενώ έκανε λόγο για αγώνα δηλώσεων.

Ο κ. Ερντογάν είχε εξαπολύσει φραστική επίθεση εναντίον του κ. Παπαδόπουλου, συμπλήρωσε ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της Ε.Ε. η Κύπρος γιατί δεν πληροί τα κριτήρια, για να δηλώσει λίγο αργότερα έτοιμος να τόν προσκαλέσει για έναν «καφέ ειρήνης» http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/12/16/989992.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή