Σούπερ Λίγκα: Πειθαρχικές ποινές για δυσμενείς κρίσεις κατά του συναιτερισμού

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 19:45
UPD:20:05

Στον κανονισμό προβλέπονται υψηλότατα πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τις 300.000 ευρώ και επιπλέον κυρώσεις, αν το παράπτωμα επαναληφθεί.

A- A A+

Αυστηρά πρόστιμα στην περίπτωση κατά την οποία ΜΜΕ που έχει  σχέση με ΠΑΕ ή ιδιοκτήτη της προβεί σε δυσφημιστικά σχόλια για τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος αποφάσισε η Σούπερ Λίγκα στο σημερινό διοικητικό συμβούλιό της.

Η διάταξη, που ουσιαστικά «φωτογραφίζει» την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον πρόεδρό της, Γιάννη Αλαφούζο, ψηφίστηκε λαμβάνοντας 16 ψήφους σε σύνολο 16 εκπροσώπων, αφού η (θετική υπέρ της πρότασης) ψήφος με επιστολή του ΠΑΣ Γιάννινα δεν προσμετρήθηκε, ενώ ο εκπρόσωπος των «πρασίνων», Βασίλης Κωνσταντίνου, αποχώρησε πριν ξεκινήσει η συζήτηση. 

Από εκεί και ύστερα, η Ξάνθη εξέφρασε ερωτηματικά για τον όρο «συνεταιρισμός» στη σχετική διάταξη. Ο ΠΑΟΚ έδειξε θετικός αλλά ζήτησε προθεσμία δύο ημερών προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για την εισήγηση, ενώ δεν ψήφησε ο Απόλλωνας Σμύρνης.

«Έπρεπε να αυτοπροστατευτούμε. Θα επιβάλλονται ποινές σε ομάδες που δυσφημούν τη λίγκα ή τους συνεργάτες της. Έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν αυτό. Είναι αυτονόητο. Πώς γίνεται να δυσφημεί κάποιος το συνεταιρισμό ή τους χορηγούς του και παράλληλα να είναι μέλος του;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του συναιτερισμού, Γιάννης Μώραλης.

«Πρέπει να ελέγξουμε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές. Για να επιβληθεί μια ποινή χρειάζονται τα 2/3 των μελών. Αν δώδεκα μέλη κρίνουν ότι ένα ΜΜΕ είναι ιδιοκτησίας προέδρου ΠΑΕ και πως το Μέσο δυσφημεί σκόπιμα τη λίγκα ή τους συνεργάτες της, θα επιβάλλονται ποινές. Πρέπει να προστατεύσουμε το προϊόν μας. Θέλουμε, εξάλλου, να προστατεύσουμε τον ΟΠΑΠ και τη Nova διότι από αυτούς ζουν οι ομάδες. Δεν λειτουργούμε εκδικητικά απέναντι στον οποιονδήποτε. Σε ολόκληρο τον κόσμο προστατεύουν το προϊόν τους», πρόσθεσε ο κ. Μώραλης.

Στον κανονισμό προβλέπονται υψηλότατα πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τις 300.000 ευρώ και επιπλέον κυρώσεις, αν το παράπτωμα επαναληφθεί.

Λίγο αργότερα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν πρόκειται να προβεί σε οποιονδήποτε σχολιασμό επί των σημερινών αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας πριν λάβει αποτύπωση των τηρουμένων πρακτικών.

Ο Παναθηναϊκός διαβεβαιώνει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους για να προστατέψει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού, αλλά και ευρύτερα του υγιούς επαγγελματικού ποδοσφαίρου».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις