Eπισκόπηση ελληνικού Τύπου

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2004 08:49

A- A A+

Η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε,. η άρση του πλαφόν στο εφ' άπαξ, και θέματα που άπτονται της οικονομίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): «Αυξήσεις στο εφάπαξ από Αρειο Πάγο. Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς για χιλιάδες συνταξιούχους».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): «Τηλεπειρατεία. Τα κανάλια παραλίγο να τινάξουν στον αέρα τις διαπραγματεύσεις με τους Αλβανούς. Όλοι καταγγέλλουν την ασυδοσία της Τηλεόρασης στη δραματική περιπέτεια».

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: «Αρραβώνας χωρίς ημερομηνία γάμου. Οι 25 ηγέτες αποφάσισαν να ξεκινήσουν στις 3 Οκτωβρίου 2005 οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία».

* Η ΑΠΟΦΑΣΗ: «Εφάπαξ χωρίς όριο. «Πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για την κατάργηση του πλαφόν. Ωφελούνται οι συνταξιούχοι ΔΕΚΟ, Δημοσίου, τραπεζών».

* Η ΑΥΓΗ: «Ναι» στην Τουρκία με αναγνώριση της Κύπρου. Οι 25 συμφωνούν για έναρξη διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο του 2005».

* ΑΥΡΙΑΝΗ: «Έσπασε τα στεγανά ο Χριστόδουλος. Τόλμησε να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τους έγκλειστους της 17Ν. Η συνομιλία του Αρχιεπισκόπου με τον Σάββα Ξηρό».

* ΤΟ ΒΗΜΑ: «Ολονύκτιο παζάρι του Ερντογάν στις Βρυξέλλες. Οι «25» αποφασίζουν για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη. «Αγκάθι» η (μη) αναγνώριση της Κύπρου».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Αυξήσεις έως 300 ευρώ στις συντάξεις του ΙΚΑ. Όλη η εγκύκλιος που ισχύει από 1-1-2005».

* ΕΘΝΟΣ: «¶νοιξαν την πόρτα για ιστορικό συμβιβασμό. Ολονύχτιο παζάρι με Ερντογάν για να συμφωνήσει στις προϋποθέσεις της ΕΕ».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Όσο κι αν επιθυμούν κάποιοι να μπουν οι Τούρκοι στο Ευρωπαϊκό κλαμπ, θα παραμένουν πάντα Ανατολίτες και Γιαλαντζί... ντεμέκ Ευρωπαίοι».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Έτριξε τα δόντια στον Ερντογάν. Ηχηρή παρέμβαση του πρωθυπουργού στο Κυπριακό. Τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση του».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Παζάρι αλά... τούρκα! Βρυξέλλες: Σκληρές διαπραγματεύσεις για αναγνώριση».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Μέσω Κύπρου το ΟΚ στην Τουρκία. Παίρνει ημερομηνία αν υπογράψει Τελωνειακή Ένωση».

* ΕΣΤΙΑ: «Αυτοκαταλύεται η Ευρωπαϊκή Ενωσις. Η τουρκική ένταξις παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της».

* ESPRESSO: «Με κυνηγούν οι γυναίκες! Ο «δράκος» ζήτησε να τον προστατεύσει η Αστυνομία από τις θαυμάστριές του».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ναι» με όρους στην Τουρκία. ΕΕ: Διαπραγματεύσεις από 3 Οκτωβρίου 2005-Αναγνώριση Κύπρου- Χωρίς εγγύηση ένταξης».

* Ο ΛΟΓΟΣ: «Κυπριακό διαβατήριο χρειάζεται η Τουρκία. Τουρκία και Κύπρος απασχολούν τη Σύνοδο των «25» ευρωπαϊκών ηγετών».

* ΤΑ ΝΕΑ: «Σκληρά μέτρα... κι όποιος αντέξει το 2005. Ομολογεί το αδιέξοδο ο Αλογοσκούφης.Ενώ θα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, η Κομισιόν θα ζητάει καινούργιο»!

* Η ΝΙΚΗ: «Σκληρό παζάρι στην ΕΕ. Αναμένεται κείμενο «διπλής αναγνώρισης». Προτεραιότητα η αναγνώριση της Κύπρου. Θέμα Αιγαίο βάζει εμμέσως η Τουρκία».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Καμία σχέση με τα συμφέροντα των λαών. Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης».

* TRAFFIC NEWS: «Γυναίκα το κρυφό χαρτί της διαπραγμάτευσης. Ποιος ήταν ο ρόλος της Στέλλας στην απελευθέρωση των ομήρων».

* Η ΧΩΡΑ: «5.000 προσλήψεις ανέργων μέσω ΟΑΕΔ. Τι προβλέπει το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα».

* City Press: «Ευρω-σύγχυση λόγω Τουρκίας. Οι ηγέτες των «25» ανοίγουν το δρόμο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ».

* Μetro: «Τέρμα τα «παπαγαλάκια». Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τη θωράκιση της Κεφαλαιαγοράς».

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Ναι στα έργα και χωρίς EXPO. Βατερλό της Θεσσαλονίκης στο Παρίσι».

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Χάσαμε την EXPO STOP! Χθες στο Παρίσι».

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή