Ξανά στο Εφετείο η υπόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός – Τράπεζας Κρήτης

Δεκτή η αίτηση αναίρεσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 19:38
UPD:19:40
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τους ισχυρισμούς περί πλημμελούς αιτιολογίας για τα δύο πρώτα ποσά και έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της ΠΑΕ για τα Ελβετικά φράγκα.

A- A A+

Εν μέρει δεκτή έκανε ο Αρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της απόφασης του 2011 του Εφετείου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία είχε δικαιωθεί η υπό εκκαθάριση παλαιά Τράπεζα Κρήτης, κάνοντας δεκτή αγωγή της. Τότε είχε υποχρεωθεί η ΠΑΕ λόγω των υπεξαιρέσεων  του Γ. Κοσκωτά που έγιναν το 1988, να την αποζημιώσει με 608.000.000 δρχ.,  με 8.126.000 μάρκα (μεταγραφή Λ. Ντέταρι) και 1.000.050 ελβετικά φράγκα (μεταγραφή Α. Καλταβερίδη).

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τους ισχυρισμούς περί πλημμελούς αιτιολογίας για τα δύο πρώτα ποσά και έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της ΠΑΕ για τα Ελβετικά φράγκα. Δέχθηκε επίσης ότι εσφαλμένα το Εφετείο απέρριψε ένσταση της ΠΑΕ περί συνυπαιτιότητας  (κατά το άρθρο 300  του Αστικού Κώδικα) των αρμοδίων υπαλλήλων της Τράπεζας να διαγνώσουν την παράνομη δραστηριότητα του Γιώργου Κοσκωτά και την παράλειψη των αναγκαίων ελέγχων.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου από το Εφετείο Πειραιά.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή