Ζ. Μακρή: Δεν θα κλείσει καμία μονάδα απεξάρτησης

Δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας, Ζέττας Μακρή στη Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 15:15
UPD:15:18
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Σύμφωνα με την κα Μακρή, το υπουργείο Υγείας στηρίζει τις προσπάθειες του ΚΕΘΕΑ και θα προσπαθήσει να διασφαλίσει και να ενισχύσει τις προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας.

A- A A+

Δεν θα κλείσει καμία μονάδα απεξάρτησης, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, κατά την επίσκεψή της στο κτήριο των νέων υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση περί του επικείμενου κλεισίματος των ψυχιατρείων, το οποίο θα επιφέρει και τη διακοπή λειτουργίας και της μονάδας απεξάρτησης, που λειτουργεί μέσα στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, η κα Μακρή υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιες μονάδες να καταργηθούν.

«Όχι μόνο δεν θα συρρικνώνονται, αλλά θα αναπτύσσονται, αν και θα ήθελα να δημιουργήσω αυτές τις συνθήκες ώστε να μη χρειάζεται να αναπτυχθούν» δήλωσε.

Σύμφωνα με την κα Μακρή, το υπουργείο Υγείας στηρίζει τις προσπάθειες του ΚΕΘΕΑ και θα προσπαθήσει να διασφαλίσει και να ενισχύσει τις προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας του ως ενός από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής πολιτικής και στρατηγικής για τα ναρκωτικά.

Σημειώνεται ότι το ΚΕΘΕΑ θα λειτουργήσει, στο νέο του κτήριο, ένα ψυχοδιαγνωστικό κέντρο, όπου θα μπορούν να απευθύνονται εξαρτημένα άτομα που αντιμετωπίζουν και ψυχολογικά προβλήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή