Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή

Κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 15:06
UPD:15:11
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ΟΙΥΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση σε Σύνταγμα - Ερμού στις 10.30 πμ.

A- A A+

Πανελλαδική απεργία 24 ωρών στον κλάδο του εμπορίου, εναντίον του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Η ΟΙΥΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση σε Σύνταγμα - Ερμού στις 10.30 πμ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά, μετά το 1908, που καθιερώθηκε στην Ελλάδα η Κυριακή – αργία, όπου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν να λειτουργήσουν.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντεργατικού μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και με τον οποίο γενικεύεται και καθιερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για επτά Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους. Αφού, η Τρόικα και οι συνεχείς μνημονιακές Κυβερνήσεις – υπηρέτες των δανειστών, νέκρωσαν την οικονομία και κατάργησαν όλα μας τα δικαιώματα, έρχονται τώρα να καταργήσουν την Κυριακή – αργία, γυρίζοντας το εργασιακό ρολόι εκατό χρόνια πίσω» αναφέρει η ΟΙΥΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή