Πώς υποδέχθηκε ο τουρκικός Τύπος της απόφαση της Ε.Ε.

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2004 13:17
A- A A+

Η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία ζητεί η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Αγκυρα έχει προκαλέσει «κρίση», αναφέρει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

«Η κυπριακή κρίση με την Ε.Ε.», είναι ο τίτλος της Ραντικάλ. Η φιλοευρωπαϊκή εφημερίδα θεωρεί ότι η απειλή προβολής βέτο από την κυπριακή πλευρά εάν δεν αναγνωρισθεί η Κύπρος από την Τουρκία έριξε μια «σκιά» στην «τόσο αναμενόμενη» από τους Τούρκους ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ.

«Ελληνο-κυπριακό αδιέξοδο», είναι ο τίτλος της Βατάν, η οποία επισημαίνει ότι διπλωματικοί ελιγμοί για την Κύπρο συνεχίσθηκαν στις Βρυξέλλες μέχρι τη νύκτα ανάμεσα σε τούρκους και ευρωπαίους διπλωμάτες.

Σύμφωνα με τη Χουριέτ, οι τούρκοι διπλωμάτες που είχαν συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας επανειλημμένως στο ξενοδοχείο της τουρκικής αντιπροσωπείας τον συμβούλευσαν να απορρίψει την πρόταση της ΕΕ.

«Η μάχη της Κύπρου», είναι ο κεντρικός τίτλος της Χουριέτ, ενώ η Ακσάμ κάνει λόγο για «διάψευση των ελπίδων» στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή