Κίνα: Επίθεση αυτοκτονίας το περιστατικό της Δευτέρας στην Τιενανμέν;

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 12:21
UPD:14:07
REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 38 τραυματίσθηκαν όταν αυτοκίνητο εισέβαλε στην πλατεία Τιενανμέν χτυπώντας πεζούς κατά την πορεία του πριν να αναφλεγεί και καεί. Οι κινεζικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης αυτοκτονίας και αναζητούν δυο υπόπτους που σχετίζονται με το μυστηριώδες όχημα, το οποίο έπεσε πάνω στο πλήθος.

A- A A+

Υπόνοιες ότι το συμβάν της Δευτέρας στην πλατεία Τιενανμέν αποτελεί επίθεση αυτοκτονίας εκφράζουν οι αρχές της Κίνας, δήλωσαν κινεζικές πηγές στο πρακτορείο Reuters.

REUTERSVIDEO

«Μοιάζει σαν προμελετημένη επίθεση αυτοκτονίας», δήλωσε κινεζική πηγή υπό τον όρο ότι δεν θα κατονομασθεί, για να μην υποστεί τις κυρώσεις εναντίον όσων μιλούν σε ξένους δημοσιογράφους.

EURONEWSGREEK

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 38 τραυματίσθηκαν όταν αυτοκίνητο εισέβαλε στην πλατεία Τιενανμέν χτυπώντας πεζούς κατά την πορεία του πριν να αναφλεγεί και καεί.

Οι τρεις επιβαίνοντες κάηκαν εντός του οχήματος.

EURONEWSGREEK
EURONEWSGREEK

Η κινεζική αστυνομία διεξάγει έρευνες για να εξακριβώσει τις ταυτότητες των τριών ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και αναζητεί δύο υπόπτους από το Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, για την εμπλοκή τους σε «σοβαρό περιστατικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή